Type to search

Stiri Euro 2024

Austria, Aproape de Marea Performanță la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Stilul de Joc și Performanțele din Grupă

  Austria a părăsit Euro 2024 în mod onorabil, după ce a impresionat prin stilul său de joc intens, dar și cu regretul că ar fi putut obține mai mult decât o eliminare în optimi. Echipa antrenată de Ralf Rangnick a suferit o înfrângere amară cu 2-1 în fața Turciei, ratând o șansă de egalare în prelungirile unui meci palpitant, ale cărui ponturi bune au fost expuse pe site-urile specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

  Deși nu au reușit să câștige niciun meci eliminatoriu într-un turneu major din 1954, austriecii au fost văzuți ca o echipă solidă, având un parcurs aproape perfect în calificări, cu o singură remiză și o înfrângere. Victoria cu 3-2 împotriva Olandei, obținută în ultimele minute, a atras atenția lumii fotbalistice asupra stilului de joc atractiv al Austriei.

  Rangnick a ales să rămână la cârma echipei, refuzând o ofertă de la Bayern München cu câteva săptămâni înainte de startul turneului. Austria a început cu o înfrângere la limită, 0-1 împotriva Franței, dar și-a revenit spectaculos cu victorii consecutive împotriva Poloniei și Olandei, confirmând recentele predicții fotbal europene.

  Chiar și în absența căpitanului neutilizat David Alaba, echipa a continuat să joace captivant, cu mijlocașii Marcel Sabitzer și Christoph Baumgartner împingând constant echipa înainte prin pase precise și un stil de joc surprinzător pentru adversari.

Austria, Aproape de Marea Performanță la Euro 2024
Marcel Sabitzer

Eliminarea Nedorită și Perspectivele Viitoare

  În ciuda stilului de joc atractiv și a determinării, Austria a fost dezamăgită de apărarea sa la fazele fixe împotriva Turciei, ceea ce a dus la eliminarea din turneu. Antrenorul Ralf Rangnick și-a exprimat frustrarea, subliniind că echipa sa a avut o șansă istorică de a avansa în sferturi și de a juca din nou împotriva Olandei. „Nu pot să cred că plecăm acasă astăzi! Am crezut că vom continua drumul nostru aici,” a mărturisit Rangnick.

  Cu toate acestea, Rangnick a rămas optimist în privința viitorului echipei, declarând că dacă vor continua să joace la fel de bine ca în aceste patru meciuri de la Euro 2024, au șanse bune de a se califica pentru Cupa Mondială din 2026. Echipa, având o vârstă medie de 26,8 ani, una dintre cele mai tinere de la Euro 2024, promite să fie un adversar redutabil în viitoarele competiții.

  „Acum trebuie să luăm această experiență și să o transformăm în succes în calificările pentru Cupa Mondială din 2026,” a adăugat Rangnick. Puțini ar paria împotriva Austriei, având în vedere talentul și potențialul tinerilor jucători din echipă, demonstrat cu prisosință în prestația Austriei la Euro 2024.

Austria, Aproape de Marea Performanță la Euro 2024
Lovitura de cap a lui Cristoph Baumgartner (roșu) a fost apărată miraculos de portarul turc Mert Gunok în ultimele minute ale meciului Austria - Turcia
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri