Type to search

Stiri Diverse

Arbitraj Corect în Derby-ul Celtic – Rangers Terminat cu Scorul de 2-1

Avatar of Xpert Bet
Share

Decizii Regulamentare în Celtic vs Rangers

  În meciul intens dintre Celtic și Rangers, arbitrul Nick Walsh și oficialii săi au avut o prestație solidă, contribuind la o victorie cu 2-1 a gazdelor. Golurile au fost marcate de Paulo Bernardo (min.25) și Kyogo Furuhashi (min.47) pentru gazde și James Tavernier (min.99) pentru oaspeți. 

  Prima decizie majoră a arbitrului a venit când fundașul canadian Alastair Johnston de la Rangers a fost avertizat cu cartonaș galben pentru un fault asupra lui Abdallah Sima de la Celtic. Decizia a fost corectă, Sima fiind pe punctul de a pătrunde în careu.

  Pe parcursul meciului, arbitrul Walsh a aplicat corect regulile IFAB (International Football Association Board). Un exemplu a fost avertizarea lui Bernardo de la Celtic pentru sărbătorirea excesivă a golului, o regulă adesea nepopulară dar conformă cu regulamentul. De asemenea, antrenorul lui Rangers, Philippe Clement, a fost avertizat pentru un presupus dispreț arătat față de al patrulea oficial.

  Înainte de pauză, a existat o situație controversată în care Johnston de la Rangers părea să fi jucat mingea cu mâna în careu. Totuși, decizia de a nu acorda penalty a fost corectă, deoarece Sima era în ofsaid în momentul construirii fazei de către jucătorii lui Celtic.

Arbitraj Corect în Derby-ul Celtic - Rangers Terminat cu Scorul de 2-1
Bernardo a deschis scorul pentru Celtic

Prestațiile Arbitrului și Echipei Sale

  În a doua repriză, Sterling de la oaspeți a fost avertizat pentru un fault asupra lui Bernardo de la gazde. De asemenea, același Bernardo a fost aproape de a primi al doilea cartonaș galben pentru un duel târziu cu Connor Goldson. Într-o situație similară, Johnston părea să-l fi lovit cu cotul pe Sima, dar a scăpat doar cu un cartonaș galben.

  Momentul decisiv al meciului a venit în minutul 71 când Leon Balogun de la Rangers a fost eliminat pentru un fault asupra lui Daizen Maeda de la Celtic, ca ultim apărător. Conform regulilor IFAB, decizia de a acorda cartonaș roșu a fost corectă.

  În ultimele minute, Walsh a acordat mai multe cartonașe galbene pentru faulturi minore pe întregul teren. Deciziile au fost corecte, ținând cont de natura încălcărilor. Per total, Nick Walsh și echipa sa au avut o prestați solidă și regulamentară.

  Toate avertizările au fost justificate, iar incidentul major cu VAR și mâna a fost gestionat corect, cu Sima fiind în ofsaid. Deși Walsh ar putea fi criticat pentru că nu a acordat al doilea cartonaș galben jucătorilor de la Celtic, Bernardo și Johnston, nu au existat erori evidente în prestația sa.

Arbitraj Corect în Derby-ul Celtic - Rangers Terminat cu Scorul de 2-1
Arbitrul Walsh îl elimină pe Balogun
Taguri

Lasa un comentariu