Type to search

Stiri Euro 2024

Anglia vs. Serbia: Primul Pas în Drumul Spre Supremația Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Serbia Caută Să Impresioneze La Prima Participare ca Națiune Independentă

  Serbia debutează la Euro 2024 duminică, pe Veltins-Arena împotriva Angliei, în primul meci al Grupei C. Deși au avut un parcurs neconvingător în calificări, cu doar patru victorii din opt meciuri, echipa lui Dragan Stojkovic a reușit să termine pe locul secund în grupă, asigurându-și astfel locul în turneu și confirmând ultimele predicții fotbal din Europa.

  Este pentru prima dată când Serbia se califică la un campionat european ca națiune independentă, după ce în trecut au participat sub steagul Iugoslaviei, obținând locuri notabile în 1960 și 1968. Cu nume mari în ofensivă, precum Dusan Vlahovic, Dusan Tadic și Aleksandar Mitrovic, Serbia vine după o serie mixtă de rezultate, dar ultimele meciuri amicale au fost promițătoare.

  Victoria cu 1-0 împotriva Ciprului și succesul cu 3-0 împotriva Suediei au oferit echipei încredere înaintea confruntării cu Anglia. Stojkovic are la dispoziție întregul lot, oferindu-i posibilitatea de a alege cea mai bună formulă ofensivă pentru a surprinde adversarii.

Anglia vs. Serbia: Primul Pas în Drumul Spre Supremația Euro 2024
Dusan Vlahovic

Anglia Vrea Să Uite Dezamăgirea din 2020

  Anglia începe Euro 2024 cu dorința de a șterge amintirea dureroasă a finalei pierdute în 2020. Echipa lui Gareth Southgate, criticată uneori pentru abordarea sa tactică, a avut un parcurs impecabil în calificări, cu două victorii împotriva campioanei în exercițiu, Italia. Cu toate acestea, performanțele recente din meciurile amicale au fost inconstante, Anglia obținând doar o victorie din ultimele cinci partide.

  Southgate se bazează pe o echipă solidă, cu jucători cheie precum Jude Bellingham și Bukayo Saka, gata să aducă un plus de dinamism în atac. În ciuda unei sperieturi legate de sănătatea lui John Stones, echipa pare pregătită pentru provocarea din grupă. Trent Alexander-Arnold este așteptat să joace la mijlocul terenului, după prestația excelentă din meciul cu Bosnia.

Anglia vs. Serbia: Primul Pas în Drumul Spre Supremația Euro 2024
Jude Bellingham

Provocările și Tacticile Celor Două Echipe

  Serbia se confruntă cu dilema de a alege între Vlahovic și Mitrovic pentru linia de atac, Stojkovic preferând să nu-i folosească simultan. Dusan Tadic, cu cele mai multe selecții pentru Serbia, este esențial în atac, iar Nemanja Maksimovic, revenit după o accidentare, va aduce consistență la mijlocul terenului. În defensivă, Milos Veljkovic va fi un pilon important, protejând poarta apărată de unul dintre frații Milinkovic-Savic.

  Anglia, pe de altă parte, va trebui să gestioneze absența lui Luke Shaw, cu Kieran Trippier ocupând postul de fundaș stânga. John Stones, recuperat după o accidentare la gleznă, va fi crucial în defensivă. În atac, Southgate va conta pe energia și creativitatea lui Bellingham și Saka, sperând să își asigure o victorie importantă în acest meci de debut, ale cărui ponturi bune sunt expuse online de experți ponturi pariuri.

Anglia vs. Serbia: Primul Pas în Drumul Spre Supremația Euro 2024
Bukayo Saka

Formații probabile

  Serbia:

  1. Milinkovic-Savic; Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic; Zivkovic, Maksimovic, Lukic, Kostic; S. Milinkovic-Savic, Tadic; Mitrovic

  Anglia:

Pickford; Walker, Stones, Guehi, Trippier; Alexander-Arnold, Rice; Saka, Bellingham, Foden; Kane

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri