Type to search

Stiri Euro 2024

Alexander-Arnold, din Apărare la Mijlocul Terenului: Experimentul lui Southgate la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Alexander-Arnold Testat în Noua Poziție

  În contextul unei concurențe acerbe pe poziția de fundaș dreapta pentru naționala Angliei, cu jucători precum Kyle Walker și Kieran Trippier, Trent Alexander-Arnold, în vârstă de 25 de ani, a fost testat într-o nouă poziție de către Gareth Southgate. Alexander-Arnold a început primele două meciuri din grupele Euro 2024 pentru Anglia, într-un trio de mijloc alături de Declan Rice de la Arsenal și Jude Bellingham de la Real Madrid.

  În meciul de debut la turneul major din Germania, echipa lui Southgate a obținut o victorie tensionată cu 1-0 împotriva Serbiei, datorită unui gol marcat de Bellingham în minutul 12. Patru zile mai târziu, Anglia a deschis scorul devreme împotriva Danemarcei la Frankfurt, dar un șut spectaculos de la distanță al lui Morten Hjulmand a adus egalitatea.

  Deși începutul a fost promițător, Anglia a întâmpinat dificultăți în menținerea controlului în repriza secundă a celor două meciuri, ale căror ponturi Euro 2024 au fost disponibile online, pe site-urile specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

Alexander-Arnold, din Apărare la Mijlocul Terenului: Experimentul lui Southgate la Euro 2024
Trent Alexander-Arnold

Schimbare în Echipa Angliei pentru Meciul cu Slovenia?

  Conform publicației The Athletic, Anglia este pregătită să facă o modificare cheie în echipa de start pentru ultimul meci din grupele Euro 2024 împotriva Sloveniei, care va avea loc marți la Koln. Raportul menționează că Alexander-Arnold va fi lăsat pe bancă pentru această confruntare din Grupa C, iar Conor Gallagher de la Chelsea va fi promovat în echipa de start, conform recentelor predicții fotbal europene.

  Gallagher, în vârstă de 24 de ani, a fost introdus pe teren în locul lui Alexander-Arnold în ambele meciuri ale Angliei de până acum, cu scopul de a aduce dinamism în linia de mijloc. În absența lui Jordan Henderson și Kalvin Phillips din lotul Angliei, Southgate a preferat adesea pe Gallagher pentru a consolida mijlocul terenului. O linie de mijloc formată din Gallagher, Rice și Bellingham va încerca să asigure o victorie care ar plasa Anglia pe primul loc în Grupa C.

Alexander-Arnold, din Apărare la Mijlocul Terenului: Experimentul lui Southgate la Euro 2024
Southgate și Gallagher

Viitorul Experimentului Alexander-Arnold în Linia Mediană?

  În timpul mandatului său la conducerea echipei Angliei, caracterizat prin pragmatism și practică, decizia curajoasă a lui Southgate de a-l testa pe Alexander-Arnold la mijlocul terenului a fost un subiect fierbinte de discuție. Nimeni nu poate nega abilitatea fundașului de la Liverpool de a oferi pase lungi și de a deschide apărarea adversă, o calitate prețioasă la nivel internațional.

  Cu toate acestea, controlul mingii în condiții de presiune ridicată în meciurile importante este diferit de jocurile de calificare împotriva echipelor mai slabe. În primele meciuri ale Euro 2024, s-a observat că Alexander-Arnold nu se simte foarte confortabil când se află sub presiune. Decizia lui Southgate de a-l lăsa pe banca de rezerve pentru meciul cu Slovenia nu înseamnă neapărat sfârșitul experimentului, dar timpul pentru ca acest plan curajos să aibă succes este limitat.

Alexander-Arnold, din Apărare la Mijlocul Terenului: Experimentul lui Southgate la Euro 2024
Gareth Southgate
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri