Type to search

Stiri Euro 2024

Albania Surprinde la Euro 2024 cu O Remiză Dramatică împotriva Croației

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Albania: Prestație Curajoasă în Dificila Grupă B

  Albania, considerată una dintre echipele outsider de la Euro 2024, a reușit să impresioneze fanii prin două evoluții pline de spirit și determinare. După o remiză dramatică cu Croația, Albania și-a adjudecat primul punct al turneului, demonstrând că poate concura cu echipe de top precum Italia, Spania și Croația, chiar dacă este a doua echipă cu cel mai slab clasament la acest turneu.

  Primul meci al Albaniei împotriva Italiei a început cu un gol record, marcat de Nedim Bajrami după doar 23 de secunde. Cu toate acestea, după acest debut promițător, Albania a cedat în fața presiunii italiene, ajungând să fie condusă cu 2-1 încă din minutul 16, fără a mai reuși să revină într-un joc, ale cărui ponturi Euro 2024 au fost expuse online de specialiștii în ponturi pariuri sportive.

  În al doilea meci, disputat contra Croației la Hamburg, istoria părea să se repete, dar Klaus Gjasula a adus un punct important pentru Albania cu cel mai târziu gol egalizator din istoria Campionatului European (excluzând prelungirile), lăsând Grupa B deschisă calificărilor în faza următoare a competiției.

Albania Surprinde la Euro 2024 cu O Remiză Dramatică împotriva Croației
Klaus Gjasula

Meci Dramatic al Albaniei împotriva Croației

  Croația, care a schimbat trei jucători după înfrângerea cu Spania, părea hotărâtă să obțină un rezultat mai bun. Ivan Perisic, Josip Juranovic și Bruno Petkovic au fost aduși în echipă, ridicând media de vârstă a formației la 30 de ani și o zi, făcând-o a doua cea mai în vârstă echipă a Croației la un turneu major, potrivit recentelor statistici fotbal ale competiției.

  Albania, cu două schimbări în echipă, a deschis scorul după 11 minute prin Qazim Laci, care a marcat cu capul după o centrare a lui Jasir Asani. În prima repriză, Croația, care avusese 16 șuturi împotriva Spaniei, a reușit doar patru șuturi împotriva unei echipe albaneze bine organizate. Albania a avut doar 31% posesie, dar a și-a creat mai multe ocazii de gol, având de două ori mai multe șuturi decât adversarii lor.

Albania Surprinde la Euro 2024 cu O Remiză Dramatică împotriva Croației
Laci a deschis scorul pentru Albania

Final Exploziv de Meci

  După pauză, Croația a ieșit pe teren hotărâtă să schimbe soarta jocului. Echipa lui Dalic a fost mai rapidă în atac și a încercat să joace prin centrul defensivei albaneze, creând multe ocazii de centrare. În primele 20 de minute ale reprizei secunde, Croația a avut nouă șuturi, dar Albania a rezistat eroic, confirmând ultimele predicții fotbal ale turneului.

  În cele din urmă, presiunea croată și-a spus cuvântul. Ante Budimir a oferit o pasă decisivă pentru Andrej Kramaric, care a egalat, iar două minute mai târziu, Budimir a creat o nouă ocazie, care s-a încheiat cu un autogol al lui Gjasula. Croația părea să controleze jocul, dar Albania nu a renunțat.

  Sylvinho a făcut schimbări tactice, iar Gjasula a egalat în ultimele momente ale meciului, devenind primul jucător care marchează atât un gol, cât și un autogol în același meci la un Campionat European sau Cupa Mondială. După această confruntare dramatică, Grupa B rămâne deschisă, iar Spania nu poate considera meciul cu Albania drept o victorie garantată.

Albania Surprinde la Euro 2024 cu O Remiză Dramatică împotriva Croației
Kramaric a egalat chiar de ziua sa de naștere
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri