Type to search

Stiri Euro 2024

Spania la Euro 2024: Speranțe Mari într-un Context Dificil

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Luis de la Fuente – Un Lider Surprinzător pentru Echipa Națională a Spaniei

  Luis de la Fuente a fost promovat neașteptat la conducerea echipei naționale a Spaniei după demiterea lui Luis Enrique, în urma eliminării echipei în optimile de finală de la Cupa Mondială 2022. De la Fuente, fost campion de două ori în La Liga cu Athletic Bilbao, a demonstrat succes în diverse generații ale echipelor naționale ale Spaniei, câștigând Campionatul European U19 în 2015, Euro U21 în 2019 și ducând echipa U23 în finala Jocurilor Olimpice din 2021.

  Caracterizat printr-o personalitate conciliantă și mai puțin intensă decât predecesorul său, Luis de la Fuente a reușit să creeze o atmosferă de club printre jucători, care nu include nume mari sau ego-uri, așa cum arată recentele ponturi fotbal dezvăluite din culisele naționalei Spaniei.

  Deși preferă să se concentreze pe terenul de antrenament decât în fața camerelor de filmat, relația sa cu mass-media a fost uneori dificilă, mai ales cu reporterii apropiați de Real Madrid și Barcelona. În ciuda încercărilor sale de a se distanța de controversatul Luis Rubiales, mulți încă îl asociază cu fostul președinte al federației, în special după ce l-a aplaudat în timpul unui discurs controversat. Cu toate acestea, De la Fuente a adus o schimbare pozitivă și stabilitate echipei naționale a Spaniei.

Spania la Euro 2024: Speranțe Mari într-un Context Dificil
Luis de la Fuente

Provocările și Potențialul Echipei Spaniole la Euro 2024

  Echipa Spaniei se pregătește pentru Euro 2024 cu o combinație de jucători tineri și experimentați. Lamine Yamal, tânărul talent de la Barcelona, a stabilit multiple recorduri de vârstă în La Liga și Liga Campionilor și a devenit cel mai tânăr jucător și marcator al Spaniei la nivel internațional, potrivit ultimelor statistici fotbal europene.

  Alături de el, Alvaro Morata, în calitate de căpitan, și Rodri, liderul din teren, aduc echipei echilibrul necesar. Pedri de la Barcelona, Dani Olmo de la RB Leipzig, Fabian Ruiz de la PSG și Aleix Garcia de la Girona sunt esențiali pentru dinamica și tactica echipei. În ultimul amical de pregătire pentru Euro 2024, Spania a umulit Andorra cu 5-0.

  Cu toate acestea, umbrele lăsate de fostul președinte Rubiales încă planează asupra federației. În ciuda succesului recent în Liga Națiunilor, unde Spania a învins Italia și Croația, așteptările pentru Euro 2024 nu sunt foarte ridicate. Anunțul preliminar al echipei pe 27 mai a fost însoțit de apeluri ale eroilor din victoriile anterioare ale Spaniei la Euro să susțină echipa. Deși echipa se confruntă cu provocări majore, unitatea împotriva presiunii externe ar putea motiva performanțe surprinzătoar, conform recentelor predicții fotbal spaniole.

Spania la Euro 2024: Speranțe Mari într-un Context Dificil
Rodri

Lotul naționalei de fotbal a Spaniei

  Portari:

Unai Simon (Athletic Bilbao), David Raya (Arsenal), Alex Remiro (Real Sociedad).

  Apărători:

Dani Carvajal (Real Madrid), Jesus Navas (Sevilla), Aymeric Laporte (Al Nassr), Robin Le Normand (Real Sociedad), Nacho (Real Madrid), Dani Vivian (Athletic Bilbao), Pau Cubarsi (Barcelona), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea).

  Mijlocași:

Rodri (Manchester City), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Fabian (Paris Saint-Germain), Mikel Merino (Real Sociedad), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Pedri (Barcelona), Aleix Garcia (Girona), Alex Baena (Villarreal), Fermin Lopez (Barcelona).

  Atacanți:

Alvaro Morata (Atletico Madrid), Joselu (Real Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Dani Olmo (RB Leipzig), Ferran Torres (Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Lamine Yamal (Barcelona), Ayoze Perez (Real Betis).

Spania la Euro 2024: Speranțe Mari într-un Context Dificil
Lamine Yamal
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri