Type to search

Stiri Euro 2024

Șoc la Euro 2024: Belgia Învinsă de Slovacia într-un Meci Dramatic!

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Slovacia Șochează Belgia cu Un Gol Rapid

  Prima mare surpriză a Euro 2024 a avut loc la Frankfurt, unde Belgia a fost învinsă de Slovacia datorită golului marcat de Ivan Schranz în primele minute ale jocului. Echipa lui Domenico Tedesco a avut numeroase oportunități de a reveni în joc, dar combinația de decizii VAR, ratări și o apărare slovacă excelentă a adus aminte de performanțele slabe ale belgienilor de la Cupa Mondială din 2022.

  La acel turneu, Belgia a fost eliminată în faza grupelor după ce a marcat un singur gol în trei meciuri. Crearea ocaziilor nu a fost o problemă atunci, cu 35 de șuturi la porțile adverse, dar rata de conversie a șuturilor de 2.9% a fost cea mai slabă dintre toate echipele din Qatar. Astăzi nu a fost mult mai bine, cu Belgia nereușind să marcheze din cele 16 șuturi trimise într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost atalate pe platformele specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

Șoc la Euro 2024: Belgia Învinsă de Slovacia într-un Meci Dramatic!
Schranz a înscris unicul gol al meciului pentru Slovacia

Tedesco Suferă Primul Eșec Major ca Antrenor

  De la numirea lui Domenico Tedesco în februarie 2023, Belgia nu suferise nicio înfrângere în cele 14 meciuri anterioare și doar în unul dintre ele belgienii nu reușiseră să marcheze. Slovacia i-a dat însă lovitura de grație a mandatului de antrenor, iar acum Belgia are nevoie de rezultate pozitive împotriva României și Ucrainei pentru a evita o altă eliminare din faza grupelor la un turneu major, potrivit recentelor predicții fotbal europene.

  Schranz nu ar fi fost prima alegere a multora pentru a marca primul gol al meciului, dar atacantul a înscris doar al patrulea gol din cariera sa internațională și primul după aproape trei ani, ducând Slovacia într-o poziție surprinzătoare de favorită după doar șapte minute. O pasă greșită în propriul careu a lui Jeremy Doku a fost interceptată de Schranz, care a pasat cu călcâiul către Juraj Kucka, al cărui șut a fost salvat de Koen Casteels, doar pentru ca Schranz să marcheze din respingerea balonului.

Șoc la Euro 2024: Belgia Învinsă de Slovacia într-un Meci Dramatic!
Apărătorii belgieni au cerut ofsaid, dar golul lui Schranz a fost validat

Belgia Ratează Mult, Complicându-și Drumul Către Optimi

  Belgia a crezut că a egalat în jurul minutului 60 când Romelu Lukaku a trimis mingea în plasă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Lukaku a fost din nou dezamăgit cu câteva minute înainte de final, când golul său a fost anulat din cauza unei presupuse manevre cu mâna a lui Lois Openda înainte de pasa decisivă. Lukaku, golgheterul calificărilor pentru Euro 2024 cu 14 goluri în opt meciuri, nu a reușit să marcheze din cele trei șuturi către poarta adversă, reușite în acest meci.

  Cu o vârstă medie de 30 de ani și 229 de zile, echipa de start a Slovaciei a fost cea mai vârstnică de la un meci de campionat european de la Italia în victoria lor din optimile Euro 2016 împotriva Spaniei, conform ultimelor statistici fotbal europene. Experiența jucătorilor precum Peter Pekarík, Kucka și Martin Dubravka, toți trecuți de 35 de ani, a fost crucială pentru a păstra avantajul și a asigura o victorie istorică.

  Slovacia are șansa de a încheia avansarea în rundele eliminatorii vineri, când se va confrunta cu Ucraina, echipă care nu își poate permite o a doua înfrângere. În schimb, Belgia trebuie să aștepte până sâmbătă seara pentru a încerca să-și reia campania, conștientă că un eșec în fața României ar însemna eliminarea sa din competiție.

Șoc la Euro 2024: Belgia Învinsă de Slovacia într-un Meci Dramatic!
Golul marcat de Lukaku a fost anulat de VAR
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri