Type to search

Stiri Formula 1

Schimbare în Sezonul de Formula 1 2025: Australian Grand Prix Va Deschide Sezonul

Avatar of Xpert Bet
Share

Schimbare de Tradiție: Melbourne Preia Startul în Locul Bahrainului

  Într-o mișcare surprinzătoare, Marele Premiu al Australiei va deschide sezonul de Formula 1 în 2025, marcând pentru prima dată în șase ani o deviere de la tradiția stabilită cu Bahrain ca primă cursă a sezonului. Anunțul a fost făcut de către Federația Internațională de Automobilism (FIA) odată cu lansarea calendarului pentru următorul sezon. Cu un program de 24 de curse, sezonul va începe pe 16 martie în Melbourne și se va încheia pe 7 decembrie în Abu Dhabi, în timp ce Formula 1 sărbătorește aniversarea de 75 de ani a campionatului mondial.

  Formula 1 revine la Melbourne după o pauză de doi ani ca urmare a pandemiei de COVID-19, punând capăt dominației Bahrainului ca loc al cursei de deschidere. Această schimbare a fost determinată de faptul că luna sfântă a Ramadanului va avea loc în martie anul viitor, ceea ce a dus la decizia de a muta Marele Premiu al Bahrainului într-o altă perioadă a anului, conform ultimelor predicții Formula 1 de pe mapamond.

Schimbare în Sezonul de Formula 1 2025: Australian Grand Prix Va Deschide Sezonul
Circuitul din Bahrain

Traseul și Evenimentele Importante ale Sezonului

  După Marele Premiu al Australiei, traseul se va îndrepta spre Europa, cu prima cursă europeană programată să aibă loc la Imola în luna mai. Acest eveniment va face parte dintr-un triplu weekend de curse, care va include și celebra cursă de la Monaco, urmată de Marele Premiu al Spaniei, evenimente ale căror ponturi pariuri cor fi publicate online de cei mai buni experți ponturi pariuri ale sporturilor cu motor.

  Stefano Domenicali, Președintele și CEO-ul Formula 1, și-a exprimat recunoștința față de toți cei implicați în organizarea acestui calendar, subliniind entuziasmul și susținerea fanilor Formulei 1 din întreaga lume. 

Schimbare în Sezonul de Formula 1 2025: Australian Grand Prix Va Deschide Sezonul
Stefano Domenicali
Taguri