Type to search

Stiri Euro 2024

România și Ucraina Încep Campania Euro 2024: O Bătălie Încrâncenată

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

România: Revenire în Forță la Euro 2024

  România își începe campania Euro 2024 cu un meci împotriva Ucrainei, după ce a câștigat grupa de calificare fără înfrângere. Echipa antrenată de Edward Iordănescu se află la prima participare în Campionatul European din 2016, iar obiectivul principal este accederea în fazele eliminatorii.

  Potrivit recentelor statistici fotbal europene, istoria nu este de partea lor, cu doar o victorie în 16 meciuri la Euro, însă rezultatele recente ridică speranțe. Finalul campaniei de calificare a fost impresionant pentru tricolori, învingând Elveția și terminând pe primul loc în Grupa I.

  Apărarea solidă a echipei, condusă de Radu Drăgușin, a fost confirmată și în meciurile amicale recente, în care au primit doar un gol în trei remize consecutive împotriva Irlandei de Nord, Bulgariei și Liechtensteinului. Deși adversarii din grupă, Belgia, Slovacia și Ucraina, sunt mult mai puternici, România poate spera la calificare, mai ales că mai multe echipe de pe locul trei vor merge mai departe.

România și Ucraina Încep Campania Euro 2024: O Bătălie Încrâncenată
Radu Drăgușin

Ucraina: Determinare în Fața Adversității

  Ucraina, aflată la a patra participare consecutivă la Campionatul European, încearcă să repete performanța din 2020, când a ajuns în sferturile de finală. În ciuda dificultăților întâmpinate în calificări și a unei campanii presărate cu meciuri dificile, echipa antrenată de Serhiy Rebrov a reușit să se califice prin baraj, învingând pe rând Bosnia-Herțegovina și Islanda.

  Performanțele recente ale Ucrainei au fost mixte, cu un egal fără goluri împotriva Germaniei și o înfrângere cu 3-1 în fața Poloniei. Totuși, o victorie categorică cu 4-0 împotriva Moldovei a adus un suflu nou echipei înaintea meciului de deschidere de luni. Rebrov, aflat la primul său turneu major ca antrenor, va trebui să se bazeze pe jucători cheie precum Mykhailo Mudryk și Viktor Tsygankov pentru a obține rezultate pozitive.

România și Ucraina Încep Campania Euro 2024: O Bătălie Încrâncenată
Mykhailo Mudryk

Probleme de Lot și Absențe Notabile

  România se confruntă cu dileme în atac, unde Denis Alibec, George Pușcaș și Denis Drăguș concurează pentru un loc de titular în acest meci, ale cărui ponturi Euro 2024 sunt publicate online de experți ponturi pariuri. În poartă, veteranul Florin Niță speră să îi ia locul lui Horațiu Moldovan de la Atletico Madrid. La mijlocul terenului, căpitanul Nicolae Stanciu va fi un jucător cheie, în timp accidentarea lui Olimpiu Moruțan oferă oportunități pentru jucătorii de la Parma, Valentin Mihăilă și Dennis Man.

  Pentru Ucraina, absența fundașului stânga titular Vitaliy Mykolenko, accidentat la gleznă, va duce la mutarea lui Oleksandr Zinchenko din mijlocul terenului în apărare. Andriy Yarmolenko, cu două goluri și trei pase decisive în istoria Euro, va fi o piesă centrală în atac, alături de Artem Dovbyk, câștigătorul titlului de golgheter în La Liga.

România și Ucraina Încep Campania Euro 2024: O Bătălie Încrâncenată
Artem Dobvyk

Formații probabile

  România:

Niță; Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu; M. Marin, R. Marin; Man, Stanciu, Mihăilă; Drăguș

  Ucraina:

Lunin; Konoplya, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko; Shaparenko, Stepanenko, Sudakov; Tsygankov, Dovbyk, Mudryk

România și Ucraina Încep Campania Euro 2024: O Bătălie Încrâncenată
Nicolae Stanciu
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri