Type to search

Stiri Euro 2024

România la Euro 2024: Ambiție și Dăruire pentru Obținerea Avansării în Competiție

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

România: Performanță Invincibilă și Selecție Provizorie

  România intră la Euro 2024 plină de încredere, calificându-se cu un record de invincibilitate și ocupând primul loc în grupă, cu cinci puncte în fața Elveției. Selecționerul Edward Iordănescu a anunțat un lot provizoriu de 28 de jucători pentru turneu, ceea ce înseamnă că lotul final încă nu este complet stabilit. Cu patru portari în lotul provizoriu, este evident că doar un jucător de câmp va rata selecția finală, care trebuie trimisă la UEFA până pe 7 iunie.

  Deși lotul României nu este plin de nume mari, echipa are potențialul de a face o impresie puternică, conform recentelor predicții fotbal europene. Fundașul de la Tottenham Hotspur, Radu Drăgușin, este cel mai cunoscut jucător pentru fanii din Premier League, iar alături de el se află căpitanul Nicolae Stanciu, George Pușcaș și Ianis Hagi, fiul legendarului Gheorghe Hagi. Acești jucători au abilitatea de a pune probleme serioase adversarilor.

România la Euro 2024: Ambiție și Dăruire pentru Obținerea Avansării în Competiție
Radu Drăgușin

Provocările Grupelor și Speranțele pentru Turneu

  România are multe de recuperat la Euro 2024, după ce a ratat calificarea la ultimul turneu, deși unele meciuri s-au desfășurat chiar în capitala lor, București. Stadiul grupelor va fi un test dificil, având în vedere că România se va confrunta cu Belgia, Slovacia și Ucraina în meciuri ale căror ponturi Euro 2024 vor fi dezvăluite de experți ponturi pariuri. Cu toate acestea, sub conducerea lui Edward Iordănescu, echipa este încrezătoare în șansele lor. Tehnicianul de 45 de ani a revitalizat echipa de când a preluat conducerea în 2022.

  Edward Iordănescu, urmând exemplul tatălui său, Anghel Iordănescu, care a fost selecționerul echipei naționale în trei turnee majore diferite, a preluat conducerea după mai multe mandate la diverse echipe din România și Bulgaria. Cel mai mare succes al său a fost la CFR Cluj, unde a câștigat titlul național în sezonul 2020/21.

  De când a devenit selecționerul României, Edward a impresionat, câștigând nouă meciuri și remizând șapte din primele 22 de partide, conform ultimelor statistici fotbal din România. Calificarea fără meci pierdut pentru Euro este o realizare remarcabilă. În ultimul meci de pregătire, România a remizat cu Bulgaria, 0-0.

  Radu Drăgușin a făcut trecerea de la Genoa la Tottenham în această iarnă și a impresionat în oportunitățile pe care le-a avut sub conducerea antrenorului Ange Postecoglou. Deși Mickey van de Ven este preferat ca titular, Drăgușin rămâne un fundaș solid, cu un joc de pase impecabil. România va avea nevoie ca Drăgușin să fie în formă în această vară pentru a progresa în competiție, în timp ce talentul ofensiv al lui Ianis Hagi și Răzvan Marin va fi esențial pentru atacul echipei.

România la Euro 2024: Ambiție și Dăruire pentru Obținerea Avansării în Competiție
Edward Iordănescu

Lotul provizoriu de jucători ai României pentru Euro 2024

  Portari:

Florin Niță (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Sava (CFR Cluj)

  Apărători:

Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pafos), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Radu Drăgușin (Tottenham Hotspur), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Bogdan Racovițan (Raków Częstochowa)

  Mijlocași:

Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Empoli), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Florinel Coman (FCSB), Adrian Șut (FCSB), Constantin Grameni (Farul Constanța)

  Atacanți:

George Pușcaș (Bari), Denis Alibec (Muaither), Denis Drăguș (Gaziantep), Daniel Bîrligea (CFR Cluj)

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri