Type to search

Stiri Champions League

PSG Obține un Punct la Dortmund și Calificarea în Optimile Ligii Campionilor

Avatar of Xpert Bet
Share

Un Meci Intens la Dortmund: PSG își Asigură Locul Secund în Grupă

  Miercuri seara, Paris Saint-Germain a reușit să obțină un rezultat de egalitate, 1-1, în fața liderului Grupei F, Borussia Dortmund, reușind astfel calificarea în etapa eliminatorie a Ligii Campionilor.

  Dortmund a terminat grupa pe primul loc, cu 11 puncte, urmată de PSG, pe locul secund, cu opt puncte. Pe locul al treilea s-a clasat AC Milan, care va continua în Europa League după victoria de 2-1 în fața lui Newcastle United.

  Marquinhos, fundașul PSG, a declarat: „Obiectivul principal a fost să terminăm pe primul loc în grupă, dar trebuie să rămânem realiști. Era important să ne calificăm, indiferent de circumstanțe. De acum înainte, trebuie să ne pregătim bine pentru următoarea rundă, unde ne vor aștepta adversari puternici.”

  În ciuda numeroaselor ocazii de gol create, prima repriză s-a încheiat surprinzător fără goluri. În cele din urmă, Karim Adeyemi a deschis scorul pentru gazde în minutul 51, profitând de pierderea mingii a PSG-ului în afara careului și marcând cu un șut la colțul lung.

PSG Obține un Punct la Dortmund și Calificarea în Optimile Ligii Campionilor
Karim Adeyemi

Performanță Istorică: Zaire-Emery Devine Cel Mai Tânăr Marcator Francez în Liga Campionilor

  Răspunsul vizitatorilor nu a întârziat, egalând scorul cinci minute mai târziu prin tânărul Warren Zaire-Emery, după o acțiune excelentă inițiată de Kylian Mbappe. Zaire-Emery a intrat în istorie ca cel mai tânăr fotbalist francez care marchează în Liga Campionilor, la vârsta de 17 ani și 280 de zile.

  PSG, care pierduse precedentele două meciuri în deplasare din grupă, a început să amenințe poarta adversă pe măsură ce meciul a avansat, cu șuturi periculoase din partea lui Lee Kang-in și Mbappe, acesta din urmă fiind blocat în ultimul moment de Niklas Suele.

  Bradley Barcola a lovit bara pentru PSG cu un șut bine plasat în minutul 20, iar Randal Kolo Muani a ratat de două ori în fața portarului Dortmund, Gregor Kobel. De partea cealaltă, Marco Reus a avut și el o ocazie mare, dar șutul său a fost respins de Gianluigi Donnarumma.

PSG Obține un Punct la Dortmund și Calificarea în Optimile Ligii Campionilor
Donnarumma a avut intervenții salutare

Golul lui Mbappe a Fost Anulat de VAR Pentru Poziție de Offside

  Adeyemi a ratat o ocazie uriașă în fața porții goale în prima repriză, dar și-a reparat greșeala după pauză, marcând cu asistența lui Niclas Fuellkrug și aducând mai multă presiune asupra PSG, care dorea să evite o eliminare timpurie din competiție.

  PSG a egalat prin șutul puternic al lui Zaire-Emery și a crezut că a obținut victoria când Mbappe a învins portarul Kobel, dar a fost declarat în poziție de offside după o revizuire VAR. 

  Cu acest rezultat, PSG își asigură un loc în optimile de finală ale Ligii Campionilor, demonstrând capacitatea de a răspunde în momente critice și de a se impune în condiții de presiune exercitată de forța și calitatea jucătorilor echipei gazdă. 

PSG Obține un Punct la Dortmund și Calificarea în Optimile Ligii Campionilor
Warren Zaire-Emery devine cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor
Taguri

Lasa un comentariu