Type to search

Stiri Formula 1

Propunerea Andretti Cadillac pentru Formula 1 Respinsă, Dezamăgire pentru Mario Andretti

Avatar of Xpert Bet
Share

Refuzul Formula 1: Mario Andretti, Dezamăgit de Respingererea Propunerii

  Mario Andretti, legendă a motorsportului și campion mondial de Formula 1 în 1978, a fost profund afectat de respingerea propunerii Andretti Cadillac pentru a se alătura ca a 11-a echipă în Formula 1 începând cu 2025.

  Liberty Media, deținătorul Formula One Management (FOM), a argumentat că echipa nu ar aduce valoare competitivă imediată și că Andretti ar avea mai mult de câștigat decât Formula 1, conform știrilor dezvăluite de publicațiile de pronosticuri sportive.

  Mario Andretti a postat pe rețelele de socializare că este devastat, primind reacții puternice din partea altor figuri notabile din lumea motorsportului. Brad Keselowski, campion NASCAR Cup și proprietar de echipă, a declarat că situația este dezamăgitoare.

  Andretti Cadillac a respins afirmațiile FOM, afirmând că vor continua lupta pentru a aduce o echipă americană autentică în Formula 1 care să sporească atât concurența pe piste, cât și interesul fanilor pariurilor  sportive aflați în căutarea celor mai bune ponturi Formula 1.

Propunerea Andretti Cadillac pentru Formula 1 Respinsă, Dezamăgire pentru Mario Andretti
Monopost Andretti Cadillac

Argumentele FOM: Lipsa Valorii Competitive și Costuri Adiționale

  Formula One Management a explicat că respingerea se bazează pe evaluarea faptului că Andretti Cadillac nu ar aduce valoare competițională imediată, iar o echipă nouă ar plasa o povară operațională asupra promotorilor și ar adăuga semnificativ la costuri, după cum relatează unele site-uri unor experți pariuri sportive.

  Formula 1 a subliniat că Andretti nu a participat la o întâlnire față în față și a afirmat că numele Andretti ar aduce valoare mai degrabă pentru F1 decât invers. Chiar dacă respingerea s-a întâmplat acum, Formula 1 a lăsat ușa deschisă pentru o posibilă intrare în 2028, când General Motors ar putea furniza motoare echipelor deja participante.

  FOM a indicat că o echipă Andretti ar fi privită altfel dacă ar fi un team oficial GM sau un „customer team” care proiectează toate componentele permise intern. De asemenea, au subliniat că propunerea inițială ar fi implicat construirea a două mașini diferite în primii doi ani de existență, ceea ce ridica semne de întrebare cu privire la înțelegerea echipei față de provocările implicate. 

Taguri

Lasa un comentariu