Type to search

Stiri Euro 2024

Portugalia Învinge Slovenia După Loviturile de Departajare și Se Califică în Sferturile Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Portugalia Supraviețuiește Dramatic în Fața Sloveniei

  Portugalia a reușit să se califice în sferturile de finală ale Euro 2024 după o victorie dramatică la loviturile de departajare împotriva Sloveniei. Diogo Costa a fost eroul serii, apărând toate cele trei penalty-uri ale Sloveniei, devenind astfel primul portar din istoria Campionatului European care reușește această performanță. Deși tensionat în prelungiri și la penalty-uri, meciul nu poate fi considerat unul dintre cele mai palpitante din competiție, așa cum arătau ultimele predicții fotbal europene.

  Slovenia, aflată la primul meci eliminatoriu din istoria sa, a surprins printr-o apărare solidă și o posesie redusă de doar 27.9%. În ciuda acestui fapt, a reușit să frustreze atacurile portugheze, ținând echipa lui Roberto Martinez departe de goluri. Benjamin Sesko, atacantul promițător al Sloveniei, a avut o șansă mare de a deschide scorul după o oră de joc, dar șutul său nu a găsit ținta într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost expuse pe platformele specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

Portugalia Învinge Slovenia După Loviturile de Departajare și Se Califică în Sferturile Euro 2024
Singur cu Diogo Costa, Sesko a trimis puțin pe lângă poartă

Dificultăți Ofensive pentru Portugalia

  În cele 90 de minute înainte de prelungiri, Portugalia a avut doar trei șuturi pe poartă și un total de așteptare a golurilor de mai puțin de unu (0.91), conform recentelor statistici fotbal ale partidei. Apărarea Sloveniei a făcut o treabă excelentă în a ține departe adversarii, iar tactica portughezilor de a trimite mingi înalte în careu a devenit rapid previzibilă. Portugalia a realizat 31 de centrări în acest meci, reflectând stilul de joc preferat de Cristiano Ronaldo.

  Ronaldo a avut șansa de a deveni cel mai vârstnic marcator din istoria Campionatului European în minutul 105, după ce Diogo Jota a fost faultat în careu. Penalty-ul său a fost bine plasat, dar Jan Oblak a reușit o paradă extraordinară, lăsându-l pe Ronaldo în lacrimi. În ciuda încercărilor sale, Ronaldo nu a reușit să înscrie, ratând toate cele opt șuturi din meci.

Portugalia Învinge Slovenia După Loviturile de Departajare și Se Califică în Sferturile Euro 2024
Cristiano Ronaldo în lacrimi după ratarea penalty-ului

Eroismul lui Diogo Costa la Penalty-uri

  Benjamin Sesko, utilizat într-un rol mai defensiv, nu a reușit să creeze multe oportunități pentru Slovenia. După avansarea sa într-o poziție mai ofensivă, Slovenia a devenit mai periculoasă în atac, iar Sesko a avut o șansă importantă în prelungiri, dar Diogo Costa a intervenit decisiv.

  Goncalo Ramos, care a strălucit la Cupa Mondială din 2022, a primit doar 24 de minute de joc la Euro 2024, în ciuda performanțelor sale excelente pentru club și națională. Absența sa notabilă ridică întrebări despre strategia de selecție a antrenorului Martinez.

  Meciul a fost decis la loviturile de departajare, unde Diogo Costa a salvat trei penalty-uri, asigurând calificarea Portugaliei în sferturi. Aceasta a fost cea mai scurtă serie de penalty-uri din istoria Euro, cu doar șase lovituri executate. Deși Martinez a avut parte de noroc în acest meci, echipa sa va trebui să își îmbunătățească jocul pentru a avea șanse reale împotriva Franței în runda următoare.

Portugalia Învinge Slovenia După Loviturile de Departajare și Se Califică în Sferturile Euro 2024
Concentrat la maxim, Diogo Costa a apărat trei penalty-uri
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri