Type to search

Stiri Euro 2024

Polonia vs. Olanda: Deschidere Incendiară a Grupei D la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Polonia Încrezătoare, În Ciuda Absenței lui Lewandowski

  Polonia se pregătește să înceapă Euro 2024 cu un meci împotriva Olandei, duminică, pe Volksparkstadion din Hamburg. Echipa poloneză, calificată în urma unui play-off dramatic cu Țara Galilor, vine după o serie de cinci victorii consecutive. Cu toate acestea, lipsa căpitanului și talismanului Robert Lewandowski, accidentat recent, aduce provocări suplimentare pentru echipa antrenată de Michal Probierz. În meciurile de pregătire, Polonia a învins Ucraina și Turcia, având speranțe că absența lui Lewandowski nu va afecta prea mult echipa.

  După încercarea nereușită cu Fernando Santos la conducerea tehnică, Probierz a preluat echipa și a reușit să o califice, învingând Estonia și Țara Galilor în play-off. Totuși, istoria nu este de partea lor, recentele statistici fotbal europene consemnând că Polonia a câștigat doar două din 14 meciuri la Europene și nu a învins niciodată Olanda în ultimele 12 întâlniri.

Polonia vs. Olanda: Deschidere Incendiară a Grupei D la Euro 2024
Robert Lewandowski

Olanda Dorește Repetarea Succesul din 1988

  Olanda, care a câștigat titlul european în 1988, participă la a 11-a ediție a Campionatului European. Echipa antrenată de Ronald Koeman este hotărâtă să pună capăt unei perioade de 20 de ani fără o prezență în semifinalele turneului. Grupa D, în care mai joacă Franța și Austria, reprezintă o provocare, dar ultimele predicții fotbal europene sugerează că olandezii au capacitatea de a avansa în fazele eliminatorii.

  Olanda a învins recent Canada și Islanda cu scorul de 4-0 în meciurile amicale, consolidându-și încrederea. Cu Virgil van Dijk în apărare și un atac versatil, echipa olandeză se bazează pe forța colectivă, în ciuda absenței mijlocașului Frenkie de Jong, accidentat. Denzel Dumfries, cu cele cinci pase decisive în calificări, va fi un jucător-cheie pe flancul drept.

Polonia vs. Olanda: Deschidere Incendiară a Grupei D la Euro 2024
Denzel Dumfries

Provocări Tactice pentru Polonia și Olanda

  Polonia va trebui să găsească soluții ofensive fără Lewandowski și Arkadiusz Milik, ambii absenți din cauza accidentărilor. Karol Swiderski, posibil ca „fals nouă”, și Krzysztof Piatek sunt opțiunile pentru a conduce atacul. Wojciech Szczesny va proteja poarta, în timp ce Piotr Zielinski va fi esențial la mijlocul terenului într-un meci ale cărui ponturi pariuri sunt publicate online de experți ponturi pariuri.

  De cealaltă parte, Olanda are de ales între Memphis Depay și Brian Brobbey pentru rolul de atacant principal, cu Wout Weghorst ca o altă opțiune viabilă. Fără de Jong, echipa va trebui să compenseze la mijloc, iar Dumfries va juca un rol crucial pe flancul drept. Koeman are încredere că echipa sa poate face față provocărilor și că pot avansa în turneu.

Polonia vs. Olanda: Deschidere Incendiară a Grupei D la Euro 2024
Depay Memphis

Formații probabile

  Polonia:

Szczesny; Bednarek, Dawidowicz, Kiwior; Slisz; Frankowski, Zielinski, Piotrowski, Szymanski, Zalewski; Swiderski

  Olanda:

Verbruggen; Dumfries, Van Dijk, Ake, Van de Ven; Schouten, Veerman; Simons, Reijnders, Gakpo; Depay

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri