Type to search

Stiri MotorSport

Pedro Acosta, Noua Stea ce Strălucește în Lumea Motociclismului

Avatar of Xpert Bet
Share

Ascensiunea Rapidă a lui Pedro Acosta în Moto2

  Pedro Acosta, supranumit „Tiburon de Mazarron”, a uimit lumea motociclismului cu o ascensiune rapidă și impresionantă. În doar trei ani de competiții la nivel mondial, tânărul spaniol a câștigat două titluri mondiale, primul în Moto3 în 2021 și cel de-al doilea în Moto2 în 2023.

  Performanțele sale excepționale, incluzând 16 victorii, 27 de podiumuri și 5 pole positions în 56 de curse, îl evidențiază ca unul dintre cele mai promițătoare talente din motociclismul mondial, comparabil cu ascensiunea lui Marc Marquez.

Pedro Acosta, Noua Stea ce Strălucește în Lumea Motociclismului
Acosta, un talent excepțional

  Cu toate aceste succese, surprinzător, Acosta nu a fost inclus în echipa principală KTM pentru sezonul viitor. În schimb, KTM a decis să-l plaseze în echipa satelit, GASGAS Factory Racing Tech3, unde va face echipă cu Augusto Fernandez.

  Această decizie a fost luată în ciuda performanțelor sub așteptări ale lui Jack Miller, care a terminat pe locul al unsprezecelea în clasamentul general cu 163 de puncte, în timp ce colegul său de echipă, Brad Binder, a încheiat pe locul al patrulea cu 293 de puncte.

Pedro Acosta, Noua Stea ce Strălucește în Lumea Motociclismului
Acosta, un viitor campion în MotoGP

Deciziile Strategice ale KTM și Viitorul lui Acosta

  Decizia a stârnit discuții în cadrul echipei KTM, cu Pit Beirer, directorul echipei, explicând motivele din spatele acestei opțiuni într-un interviu acordat Speedweek. Beirer a menționat că, deși performanțele lui Miller au fost dezamăgitoare, planul inițial al echipei a fost de a continua cu Binder și Miller în echipa oficială KTM în 2024. El a subliniat că includerea lui Acosta și Fernández în echipa GASGAS era o mișcare strategică, având în vedere experiența acumulată de Binder și Miller.

  Beirer a adăugat că Acosta trebuie să lucreze în liniște în debutul său în clasa regină a MotoGP și că intrarea directă în echipa principală KTM ar fi creat o presiune inutilă asupra lui. Echipa condusă de Herve Poncharal oferă un mediu ideal pentru ca Acosta să se adapteze la MotoGP, cu decizii viitoare privind cariera sa care vor fi luate pe baza performanțelor sale și experienței acumulate.

Pedro Acosta, Noua Stea ce Strălucește în Lumea Motociclismului
Pedro Acosta victorios în Moto2

  În concluzie, Pedro Acosta continuă să strălucească în lumea motociclismului, pregătindu-se pentru noi provocări și oportunități în sezonul viitor. Cu talentul său excepțional și strategia echipei KTM, viitorul lui Acosta în MotoGP se anunță promițător, deschizând calea pentru noi succese și realizări impresionante. 

Taguri

Lasa un comentariu