Type to search

Stiri Euro 2024

Olanda Începe Euro 2024 cu O Victorie La Limită împotriva Poloniei

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Replică Excelentă a Poloniei

  Olanda a început Euro 2024 cu o victorie chinuită împotriva Poloniei, datorită unui gol târziu marcat de Wout Weghorst. Deși echipa olandeză a avut 21 de șuturi, doar patru au fost pe poartă, iar performanța lor a fost departe de a fi impresionantă. Antrenorul Ronald Koeman a surprins pe toată lumea prin alegerea unei echipe de start fără niciun jucător de la Ajax, pentru prima dată din 2008. Bart Verbruggen, la doar 21 de ani și 303 zile, a devenit al treilea cel mai tânăr portar care joacă la un Campionat European, potrivit recentelor statistici fotbal europene.

  Polonia a fost nevoită să joace fără Robert Lewandowski, golgheterul lor all-time, din cauza unei accidentări. În locul său, Adam Buksa, cu doar șase goluri internaționale, a deschis scorul în minutul 16 cu o lovitură de cap dintr-un corner executat de Piotr Zielinski. Acesta a fost al treilea gol consecutiv pe care Olanda l-a încasat dintr-o situație de corner, un punct slab ce ar putea fi exploatat de adversarii meciurilor următoare, ale cărot ponturi pariuri vor fi expuse online de experți ponturi pariuri.

Olanda Începe Euro 2024 cu O Victorie La Limită împotriva Poloniei
Adam Buksa a deschis scorul pentru Polonia

Gakpo și Weghorst: Eroii Neașteptați ai Olandei

  Deși Polonia a deschis scorul, prima repriză a fost dominată de Olanda. Memphis Depay a ratat o șansă importantă înainte ca Cody Gakpo să egaleze scorul în minutul 29, printr-un șut deviat. Gakpo, care a impresionat la Cupa Mondială 2022 și a semnat cu Liverpool, a continuat forma sa bună și la Euro 2024. El a fost înlocuit de Weghorst, care a marcat golul victoriei după doar două minute și 18 secunde de la introducerea sa pe teren, devenind cel mai rapid gol marcat de un înlocuitor olandez în istoria Campionatului European.

  Weghorst și-a întărit reputația de „armă-secretă” pentru Olanda, fiind al treilea cel mai prolific marcator din postura de rezervă, după Pierre van Hooijdonk și Klaas Jan Huntelaar. El este doar al doilea jucător din istoria echipei naționale a Olandei care a marcat în trei meciuri consecutive după ce a intrat ca rezervă, după Jan Vennegoor of Hesselink în 2007-2008.

  Olanda a demonstrat o rezistență remarcabilă în faza grupelor de la turneele majore, fiind neînvinsă în ultimele 10 meciuri de grupă, dintre care a câștigat nouă și a făcut un egal. Totuși, această performanță neconvingătoare împotriva Poloniei ridică întrebări despre capacitatea lor de a face față echipelor mai puternice în fazele eliminatorii.

Olanda Începe Euro 2024 cu O Victorie La Limită împotriva Poloniei
Weghorst a marcat golul victoriei, Olanda - Polonia 2-1
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri