Type to search

Stiri Euro 2024

O Națională în Plină Ascensiune: Așteptări Mari pentru Ungaria la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Redescoperirea Spiritului Maghiar în Fotbal

  După decenii de dificultăți și suferințe, Ungaria se regăsește acum într-o ascensiune remarcabilă în fotbalul european. În ciuda izolării culturale și lingvistice, maghiarii au învățat „să danseze cu picioarele legate”, așa cum spunea președintele Tamas Sulyok. Această adaptare și ingeniozitate s-au reflectat și în jocul de fotbal al naționalei ungare, mai ales sub conducerea antrenorului Marco Rossi.

  În perioada sa de glorie, echipa maghiară era cunoscută pentru stilul lor neconvențional și creativ. Cu toate acestea, după revoluția maghiară și pierderea echipei Mighty Magyars, fotbalul maghiar a suferit o cădere dramatică, ajungând pe locul 87 în clasamentul FIFA în 1996. Renașterea a început în 2014, bazându-se pe vigilență și adaptare.

  Acest spirit de supraviețuire a fost evidențiat în performanțele lor de la Campionatul European din 2020, unde au obținut remize împotriva Portugaliei, Franței și Germaniei în meciuri echilibrate, ale căror ponturi bune au fost dezvăluite la vremea respectivă de experți ponturi pariuri.

O Națională în Plină Ascensiune: Așteptări Mari pentru Ungaria la Euro 2024
Marco Rossi

Influența Premierului Orban și Noua Mândrie Națională

  Transformarea fotbalului maghiar nu poate fi despărțită de influența guvernului premierului Viktor Orban. Deși politicile sale sunt controversate și adesea criticate, investiția masivă de aproape trei miliarde de dolari în fotbalul maghiar a coincis cu o renaștere națională a acestui sport. Mândria națională a fost întărită prin politici și restructurarea Federației Maghiare de Fotbal, rezultând într-o afecțiune reînnoită pentru echipa națională.

  Antrenorul Marco Rossi a jucat un rol crucial în această transformare. Deși italian, Rossi a obținut cetățenia maghiară în 2023 și a adoptat cultura și spiritul maghiar. Echipa sa este caracterizată de intensitate, mândrie și supraviețuire, ceea ce le permite să joace la un nivel superior resurselor lor aparente. În calitate de căpitan al echipei naționale, Dominik Szoboszlai a fost esențial în acest proces, jucând un rol mult mai liber și creativ decât la nivel de club.

O Națională în Plină Ascensiune: Așteptări Mari pentru Ungaria la Euro 2024
Dominik Szoboszlai

Tactici și Supraviețuire în Fotbalul Maghiar Modern

  Ungaria a demonstrat o sofisticare tactică sporită sub conducerea lui Rossi, combinând un stil de joc tranzitoriu cu o posesie sporită a mingii. În calificările pentru Euro 2024, Ungaria a avut o posesie medie de 58%, câștigând pentru prima dată grupa de calificare, conform recentelor statistici fotbal europene. Această adaptabilitate a fost esențială, permițând jucătorilor să improvizeze și să își folosească talentele naturale.

  Roland Sallai, de exemplu, a beneficiat de această libertate tactică, având o influență majoră în jocul echipei. La fel și Szoboszlai, care a fost liber să se miște și să influențeze jocul în moduri diferite. De când a devenit căpitan, echipa a pierdut doar un meci, demonstrând cât de importantă este această abordare pentru succesul lor.

O Națională în Plină Ascensiune: Așteptări Mari pentru Ungaria la Euro 2024
Roland Sallai

Concluzie: Speranțe Îndreptățite la Euro 2024

  Într-o grupă dificilă alături de Germania, Scoția și Elveția, Ungaria se pregătește să surprindă din nou. Deși nu sunt considerați favoriți, stilul lor distinct și identitatea clară le oferă o șansă reală de a face performanță. Supraviețuirea și adaptarea au fost întotdeauna punctele lor forte, iar acum, cu o sofisticare tactică reînnoită, fotbalul maghiar este pregătit să „danseze” din nou la cel mai înalt nivel.

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri