Type to search

Stiri Euro 2024

Elveția la Euro 2024: Jucătorii Cheie ce Pot Face Diferența

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Granit Xhaka: Pilonul Liniei Mediane Elvețiene

  Granit Xhaka a avut un sezon remarcabil la Bayer Leverkusen după transferul de la Arsenal. Impactul său a fost esențial în performanța echipei, care a reușit o dublă istorică, triumfând în Bundesliga și Cupa Germaniei. Potrivit recentelor statistici fotbal germane, Xhaka a stabilit noi recorduri în Bundesliga pentru cele mai multe atingeri (3.648), pase totale (3.259) și pase complete (3.003) într-un singur sezon. De asemenea, a avut o acuratețe a paselor de 92% și a recuperat posesia de 226 de ori, fiind un candidat serios pentru titlul de Jucătorul Sezonului.

  În echipa națională a Elveției, Xhaka joacă de obicei într-un triunghi median împrună cu Remo Freuler și Denis Zakaria. Deși au existat zvonuri despre dezacorduri între Xhaka și antrenorul Murat Yakin privind poziția sa ideală, rolul său rămâne crucial. Este un jucător omniprezent, participând la ultimele 26 de meciuri ale Elveției în toate competițiile, ceea ce subliniază importanța sa pentru echipă.

Elveția la Euro 2024: Jucătorii Cheie ce Pot Face Diferența
Granit Xhaka

Manuel Akanji: Versatilitate Defensivă a Apărătorului Elvețian

  Manuel Akanji, în al doilea său sezon la Manchester City, a demonstrat din nou importanța sa sub conducerea lui Pep Guardiola. Cu o acuratețe a paselor de 93,7%, Akanji se numără printre cei mai preciși pasatori din primele cinci ligi europene. Această abilitate l-a făcut indispensabil, fiind folosit în diverse poziții pe teren, de la apărător central la fundaș lateral și chiar mijlocaș.

  Pentru Elveția, Akanji joacă de obicei ca fundaș central dreapta, într-un sistem defensiv variabil. Versatilitatea sa oferă antrenorului Yakin multiple opțiuni tactice, acoperind lipsa de fundași laterali convenționali. În calificările pentru Euro 2024, capacitatea lui Akanji de a se adapta la diferite formații va fi vitală pentru succesul echipei în Germania.

Elveția la Euro 2024: Jucătorii Cheie ce Pot Face Diferența
Manuel Akanji

Yann Sommer: Gardian Imbatabil al Porții Elveției

  După o scurtă perioadă la Bayern München, Yann Sommer s-a transferat la Inter, unde a contribuit semnificativ la cea mai bună apărare din top cinci ligi europene. Inter a încasat doar 31 de goluri în 49 de meciuri, iar Sommer a înregistrat cele mai multe meciuri fără gol primit. Aceste performanțe au cimentat poziția sa de titular în echipa națională a Elveției pentru Euro 2024, confirmând ultimele predicții fotbal elvețiene.

  Deși Gregor Kobel este un rival puternic pentru postul de portar, Sommer rămâne alegerea principală a lui Yakin. Kobel, cu o performanță remarcabilă la Borussia Dortmund, oferă o opțiune de lux pentru Elveția, dar Sommer este văzut ca lider incontestabil între buturi. Această concurență sănătoasă între portari poate fi un avantaj major pentru Elveția în turneu.

Elveția la Euro 2024: Jucătorii Cheie ce Pot Face Diferența
Yan Sommer

Provocările Ofensive ale Elveției

  În ciuda forței defensive și a prezenței unor jucători de calibru, atacul rămâne o zonă problematică pentru Elveția. Antrenorul Murat Yakin trebuie să găsească soluții pentru a spori eficiența ofensivă a echipei în apropiatele meciuri de la Euro 2024, ale căror ponturi pariuri vor fi expuse online despecialiștii în ponturi periuri sportive.

  Cu toate acestea, cu jucători precum Xhaka, Akanji și Sommer la bază, Elveția are o fundație solidă pentru a-și construi succesul. Elveția intră în Euro 2024 nu ca favorită, dar cu ambiția și potențialul de a depăși multe așteptări. Cu o defensivă robustă și un mijloc coordonat de Xhaka, Elveția ar putea fi surpriza plăcută a turneului.

Elveția la Euro 2024: Jucătorii Cheie ce Pot Face Diferența
Murat Yakin
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri