Type to search

Stiri Diverse

Newcastle United vs. Tottenham Hotspur: Amical Controversat Disputat în Australia

Avatar of Xpert Bet
Share

Impactul Călătoriei în Australia asupra Jucătorilor și Fanilor

  La doar trei zile după încheierea sezonului Premier League 2023-24, Newcastle United și Tottenham Hotspur se confruntă într-un meci amical post-sezon în Australia. Disputată pe Melbourne Cricket Ground, cu o capacitate de 100.000 de locuri, partida a generat numeroase ponturi pariuri din partea specialiștilor în ponturi pariuri sportive. Ultima confruntare dintre cele două echipe s-a încheiat cu victoria clară a lui Newcastle care a surclasat Tottenham cu 4-0.

  Această deplasare a fost criticată deopotrivă de jucători și fani. Kieran Trippier de la Newcastle și managerul Spurs, Ange Postecoglou, au recunoscut că această călătorie nu este ideală după un sezon lung. Gareth Southgate, managerul Angliei, și-a exprimat și el nemulțumirea, spunând că amicalul nu este benefic pentru pregătirile pentru Euro 2024.

  Dincolo de perspectiva financiară și oportunitatea de a-și extinde bazele de fani în Oceania, există preocupări legate de starea de sănătate a jucătorilor și impactul acestei deplasări asupra lor. După meciul de miercuri, Newcastle va rămâne în Australia pentru a juca împotriva echipei A-League All Stars pe Marvel Stadium, în timp ce Spurs vor reveni rapid în Marea Britanie.

Newcastle United vs. Tottenham Hotspur: Amical Controversat Disputat în Australia
Ange Postecoglou

Perspectivele Echipelor Tottenham și Newcastle

  Tottenham Hotspur a încheiat sezonul cu o victorie cu 3-0 împotriva lui Sheffield United, confirmându-și participarea în Europa League pentru sezonul viitor. Managerul Ange Postecoglou se întoarce pe terenuri familiare, Melbourne fiind locul unde a început cariera sa de jucător și antrenor.

  Totuși, echipa lui Postecoglou se confruntă cu absențe notabile, cum ar fi Cristian Romero, Pierre-Emile Hojbjerg și Giovani Lo Celso. Deși sunt lipsiți de câțiva jucători cheie din cauza accidentărilor, căpitanul Son Heung-min, Pedro Porro și James Maddison vor fi prezenți în echipă. Tinerii Rio Kyerematen și Leo Black au fost chemați pentru prima dată în echipa de seniori, oferind perspective interesante pentru viitorul clubului.

  Pe de altă parte, Newcastle United a încheiat sezonul de Premier League cu o victorie impresionantă cu 4-2 împotriva lui Brentford, păstrându-și șansele de a se califica în Europa Conference League pentru sezonul 2024-25. Totuși, calificarea depinde de rezultatul finalei Cupei Angliei dintre Manchester City și Manchester United. Aceasta este prima vizită a lui Newcastle în Oceania din 2014, când au câștigat Football United Tour în Noua Zeelandă, potrivit actualelor statistici fotbal britanice.

  Pentru partida de miercuri, Newcastle se va baza pe jucători importanți precum Alexander Isak și Bruno Guimaraes, ambii marcând în ultima victorie a echipei. Totuși, Anthony Gordon, Fabian Schar și alți câțiva jucători titulari nu vor face deplasarea din cauza accidentărilor. Această întâlnire amicală controversată pune accentul pe echilibrarea între cerințele comerciale și bunăstarea jucătorilor, oferind în același timp o oportunitate unică pentru fanii din Oceania de a vedea două echipe de top din Premier League.

Newcastle United vs. Tottenham Hotspur: Amical Controversat Disputat în Australia
Kieran Trippier

Formații probabile

  Newcastle United:

Pope; Trippier, Krafth, Burn, Hall; White, Guimaraes, Anderson; Almiron, Wilson, Barnes

  Tottenham Hotspur:

Austin; Porro, Phillips, Van de Ven, Emerson; Skipp, Sarr; Johnson, Maddison, Kulusevski; Son

Taguri