Type to search

Stiri Formula 1

Mercedes Revine în Forță: Victoriile Recente din Formula 1 și Secretul Succesului

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Renașterea Mercedes în Formula 1

  Mercedes a reușit să câștige mai multe curse în ultimele două weekenduri de Mare Premiu decât în ultimii doi ani, conform recentelor statistici Formula 1, iar șeful echipei, Toto Wolff, a atribuit această transformare unui moment crucial în care totul s-a clarificat.

  După ce au dominat cu opt titluri consecutive la constructori între 2014 și 2021, Mercedes a avut doar o victorie în 2022 și niciuna în 2023, când echipa Red Bull Racing a fost dominantă. Însă, victoria lui George Russell în Austria, după coliziunea dintre Max Verstappen și Lando Norris, apoi succesul lui Lewis Hamilton la Marele Premiu al Marii Britanii, au marcat revenirea echipei Mercedes.

  „Acum cinci curse, nici măcar nu eram în cursă pentru podium, părea că ne confruntăm cu al treilea an de non-performanță, și apoi totul s-a clarificat,” a spus Wolff. „Dintr-o dată, tot ce nu avea sens, a început să aibă, și rezultatele direcției de dezvoltare sunt ca în vremurile bune. Găsim performanță, o punem pe mașină și se traduce în timp pe tur.”

Mercedes Revine în Forță: Victoriile Recente din Formula 1 și Secretul Succesului
Toto Wolff

Rolul Crucial al lui James Allison

  O mare parte din meritul acestei reveniri este atribuită directorului tehnic James Allison, care a revenit într-un rol activ anul trecut, pe măsură ce Mercedes se lupta cu o mașină dificilă. Allison a declarat recent că descoperirea performanței echipei i-a lăsat să se întrebe cum de nu au înțeles problemele mașinii mai devreme.

  „A existat un moment în care, sub conducerea lui James, datele au început să aibă sens,” a explicat Wolff. „Principalul lucru a fost modul în care echilibrăm mașina și cum am reușit să o aducem într-un punct optim. Nu a fost vorba de o aripă față miraculoasă, ci de echilibrul pe care l-am realizat.”

  Mercedes va avea îmbunătățiri pentru următoarele două curse din Ungaria și Belgia, ale cărior ponturi Formula 1 vor fi deconspirate curând de experți ponturi pariuri. Hamilton, în vârstă de 39 de ani, a pornit din pole-position la Hungaroring sezonul trecut și este optimist cu privire la viitoarele curse.

Mercedes Revine în Forță: Victoriile Recente din Formula 1 și Secretul Succesului
Lewis Hamilton împreună cu Toto Wolff

Formula 1: Viziunea pentru Viitor și Planurile Echipelor

  În timp ce Mercedes își continuă ascensiunea, Ferrari se pregătește pentru schimbări majore. Directorul tehnic al Ferrari, Enrico Cardile, se va alătura echipei Aston Martin anul viitor ca director tehnic șef. Ferrari a anunțat plecarea sa, iar Cardile va avea probabil o perioadă extinsă de concediu.

  „Enrico împărtășește motivația mea de a avea succes în F1 și va avea toate resursele disponibile pentru a realiza această ambiție,” a declarat Lawrence Stroll, proprietarul și CEO-ul echipei Aston Martin. Începând din 2026, Formula 1 va trece prin schimbări majore cu noi reguli pentru motoare și tehnică. Aston Martin va trece de la unitățile de putere Mercedes la a deveni singura echipă furnizată de Honda. Această schimbare semnificativă subliniază ambițiile echipei de a deveni un jucător major în Formula 1.

Mercedes Revine în Forță: Victoriile Recente din Formula 1 și Secretul Succesului
Enrico Cardile
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri