Type to search

Stiri Euro 2024

Magia lui Yamal Califică Spania în Finala Campionatului European După 12 Ani

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Revenirea Spectaculoasă a Spaniei

  Spania a revenit spectaculos după ce a fost condusă pe tabela de marcaj, obținând o victorie cu 2-1 împotriva Franței și calificându-se în finala Campionatului European pentru prima dată în 12 ani, unde va întâlni învingătoarea dintre Anglia și Olanda în cea de-a doua semifinală a Ruro 2024, ale cărei ponturi Euro 2024 sunt dezvăluite online de specialiștii în ponturi pariuri sportive.

 Disputat la München, meciul dintre Franța și Spania a început favorabil pentru francezi, cu un gol înscris de Randal Kolo Muani după o pasă primită de la Kylian Mbappe. Cu toate acestea, Spania a revenit rapid, mulțumită unei execuții de senzație a tânărului Lamine Yamal și a unui șut al lui Dani Olmo, deviat în proprie poartă de un apărător francez.

Magia lui Yamal Califică Spania în Finala Campionatului European După 12 Ani
Lamine Yamal a fost desemnat „omul meciului” în semifinala Spaniei cu Franța de la Euro 2024

Magia lui Yamal și Performanța lui Olmo

  În minutul 21, Yamal a egalat pentru Spania cu un șut spectaculos de la distanță, devenind cel mai tânăr jucător care înscrie în istoria unui turneu major de fotbal. La doar 16 ani și 362 de zile, potrivit recentelor statistici fotbal mondiale, el a depășit recordul deținut anterior de Pele pentru cel mai tânăr marcator la un Campionat Mondial. Golul său nu a fost doar un moment de magie, ci a schimbat dinamica jocului, inspirând echipa să continue să atace.

  Dani Olmo, înlocuitorul accidentatului Pedri, a marcat golul victoriei în minutul 25, consolidându-și poziția în cursa pentru Gheata de Aur. Olmo a profitat de o respingere greșită a lui William Saliba, a driblat pentru a-și crea spațiu și a șutat puternic, mingea fiind deviată de Jules Kounde în poarta Franței. Cu acest gol, Olmo a continuat seria sa impresionantă, după ce marcase și în cele două meciuri anterioare.

Magia lui Yamal Califică Spania în Finala Campionatului European După 12 Ani
Dani Olmo bucurându-se după înscrierea golului

Meciul Crucial al lui Mbappe Fără Masca de Protecție

  Jucând fără masca de protecție după accidentarea suferită în meciul cu Austria, Kylian Mbappe a avut un început promițător, confirmând ultimele predicții fotbal europene. Centrarea sa precisă a condus la golul de deschidere marcat de Kolo Muani. Cu toate acestea, performanța lui Mbappe a scăzut pe parcursul meciului, ratând o șansă importantă în finalul partidei. Decizia sa de a juca fără mască nu a avut efectul scontat, iar Franța a ratat șansa de a câștiga din nou Campionatul European.

  Spania se va deplasa acum la Berlin pentru finala de duminică, unde va încerca să câștige al patrulea titlu european. Cu șase victorii din șase meciuri, La Roja sunt favoriți, indiferent dacă vor întâlni Anglia sau Olanda. De cealaltă parte, Franța va trebui să aștepte cel puțin patru ani pentru o nouă șansă la titlul european, rămânând incert dacă Didier Deschamps va continua să conducă echipa până la Cupa Mondială din 2026, eveniment care se va desfășura simultan în SUA, Canada și Mexic.

Magia lui Yamal Califică Spania în Finala Campionatului European După 12 Ani
Kolo Muani a deschis scorul pentru Franța
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri