Type to search

Stiri Formula 1

Lewis Hamilton Triumfă în Marele Premiu al Marii Britanii după 945 de Zile

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Revenirea Triumfală a lui Hamilton

  Lewis Hamilton a reușit o victorie spectaculoasă în Marele Premiu al Marii Britanii, punând capăt unei așteptări de doi ani și jumătate pentru un nou succes în Formula 1. Potrivit recentelor statistici Formula 1, acesta este al 104-lea triumf al său în carieră, într-o cursă memorabilă unde a învins adversari puternici precum Max Verstappen și Lando Norris. Deși Hamilton avea deja opt victorii la Silverstone, această cursă a fost una specială, fiind o revenire emoționantă în vârful competiției.

  Într-o cursă plină de schimbări de lider și condiții meteorologice imprevizibile, George Russell a condus inițial plutonul, dar ploaia a adus haosul pe pistă, determinând schimbări constante de strategie pentru alegerea anvelopelor potrivite. Echipa McLaren, cu Norris și Oscar Piastri, a gestionat mai bine condițiile, dar deciziile tactice discutabile le-au afectat șansele de a câștiga.

Lewis Hamilton Triumfă în Marele Premiu al Marii Britanii după 945 de Zile
Podiumul cursei de la Silverstone

Strategii și Decizii Cruciale

  În ciuda avantajului inițial, McLaren a luat două decizii nefavorabile care au schimbat soarta cursei. În timpul ultimei schimbări de anvelope, Piastri a rămas pe pistă, pierzând astfel teren în fața rivalilor. Mai important, Norris și echipa sa au optat pentru anvelope soft în locul celor medium, ceea ce i-a împiedicat să țină pasul cu Hamilton în ultimele tururi ale cursei.

  Pentru Hamilton, faptul că Norris a rămas în fața lui Verstappen pentru mai multe tururi a fost crucial, permițându-i să gestioneze eficient anvelopele și să termine cu un avans de 1.465 secunde față de olandez o cursă ale cărei ponturi Formula 1 au fost expuse online de experți ponturi pariuri. După această victorie, Hamilton a fost vizibil emoționat, mulțumind echipei sale, familiei și fanilor pentru sprijinul constant.

Lewis Hamilton Triumfă în Marele Premiu al Marii Britanii după 945 de Zile
Monopostul lui Hamilton

Emoțiile și Reflecțiile lui Hamilton

  După ce a coborât din mașină, Hamilton a vorbit cu reporterii Sky Sports despre dificultățile mentale întâmpinate în cele 945 de zile de așteptare pentru un nou succes. El a subliniat importanța de a continua să lupți chiar și în momentele de îndoială și a mulțumit echipei și fanilor pentru sprijinul necondiționat.

  Oscar Piastri a terminat cursa pe locul patru, în timp ce restul plutonului a fost condus de Carlos Sainz Jr, al cărui Ferrari a terminat la 47.318 secunde în spatele lui Hamilton. Nico Hulkenberg, Lance Stroll, Fernando Alonso, Alex Albon și Yuki Tsunoda au completat top 10, cu Charles Leclerc și Sergio Perez terminând pe locurile 14 și respectiv 17.

  Deși Verstappen a terminat pe locul doi, acesta își extinde avansul în clasamentul general la 84 de puncte față de Norris, cu Leclerc menținând locul trei cu un avans de patru puncte față de Sainz Jr. Hamilton rămâne pe locul opt în clasament, la un punct în spatele lui Russell, care a fost nevoit să se retragă din cursă din cauza unei probleme la sistemul de răcire.

Lewis Hamilton Triumfă în Marele Premiu al Marii Britanii după 945 de Zile
Lewis Hamilton salutându-și fanii
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri