Type to search

Stiri Formula 1

Leclerc își Îndeplinește Visul Copilăriei: Victorie de Neuitat în Marele Premiu de la Monaco

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Un Triumf Așteptat de Aproape un Secol

  Charles Leclerc, pilotul Ferrari, a trăit o zi de vis, devenind primul monegasc care câștigă Marele Premiu de la Monaco din 1931 încoace, de la victoria lui Louis Chiron. Într-o cursă plină de emoții și provocări, ale cărei ponturi pariuri au fost publicate online, Leclerc a reușit să urce pe podiumul de acasă pentru prima dată în cariera sa, după șase încercări eșuate.

  După două starturi de pe pole-position, într-o cursă marcată de coliziuni în primul tur care au eliminat o cincime din participanți, Leclerc a reușit să se impună pe străzile înguste și sinuoase ale principatului. Pilotul de la McLaren, Oscar Piastri, a terminat pe locul al doilea, la 7,1 secunde distanță, iar Carlos Sainz, colegul lui Leclerc de la Ferrari, a completat podiumul.

Leclerc își Îndeplinește Visul Copilăriei: Victorie de Neuitat în Marele Premiu de la Monaco
Bucuria lui Leclerc după câștigarea cursei

Red Bull Învins, Ferrari Triumfător

  Victoria lui Leclerc a fost cu atât mai dulce cu cât a redus avansul lui Max Verstappen, liderul campionatului și câștigătorul de anul trecut la Monaco, la doar 31 de puncte. Verstappen a terminat pe locul șase, după o cursă dificilă. De asemenea, Ferrari a redus diferența față de Red Bull în clasamentul constructorilor la doar 24 de puncte, conform ultimelor statistici Formula 1.

  Pentru Leclerc, această victorie a fost cu atât mai specială cu cât a venit pe un circuit unde a visat dintotdeauna să câștige. „Este cursa care m-a făcut să visez să devin pilot de Formula 1,” a spus Leclerc, în timp ce mulțimea a erupt de bucurie și Prințul Albert i-a arătat un deget mare în sus, în semn de aprobare regală.

Leclerc își Îndeplinește Visul Copilăriei: Victorie de Neuitat în Marele Premiu de la Monaco
Leclerc, eroul Principatului Monaco

Coliziuni și Opriri Dramatice

  Cursa a fost întreruptă de un accident major care i-a implicat pe Sergio Perez de la Red Bull și piloții Haas, Nico Hulkenberg și Kevin Magnussen. Această oprire a permis echipelor să schimbe pneurile, eliminând necesitatea unor opriri suplimentare care ar fi putut schimba clasamentul, conform recentelor predicții Formula 1. 

  Afectat de un incident în care a suferit o pană după o ciocnire cu Oscar Piastri, Carlos Sainz a reușit să se întoarcă pe circuit și să-și păstreze locul trei. „A fost un sentiment foarte rău în primul tur, dar s-a transformat rapid într-un sentiment foarte bun după ce am revenit pe locul trei,” a declarat Sainz.

Leclerc își Îndeplinește Visul Copilăriei: Victorie de Neuitat în Marele Premiu de la Monaco
Leclerc, stropit cu șampanie

Strălucirea de pe Podium

  În timpul ceremoniei de premiere, Leclerc și Sainz au celebrat alături de Prințul Albert, care a stropit cu șampanie alături de ei. „Este o cursă atât de dificilă; faptul că am început de două ori din pole position și nu am reușit să câștigăm face ca această victorie să fie și mai dulce,” a precizat Leclerc.

  Pilotul monegasc a încetinit intenționat ritmul cursei pentru a-și conserva pneurile și a împiedica rivalii să beneficieze de pneuri proaspete și mai rapide. Această strategie s-a dovedit a fi câștigătoare, oferindu-i lui Leclerc și echipei Ferrari o victorie mult așteptată și celebrată. 

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri