Type to search

Stiri Euro 2024

Italia la Euro 2024: O Echipă Experimentată Sub Conducerea lui Luciano Spalletti

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Tranziții și Speranțe Noi în Echipa Italiei

  Italia, câștigătoare surpriză a Campionatului European din 2020 sub conducerea lui Roberto Mancini, se pregătește acum pentru Euro 2024 cu un nou antrenor la cârmă, Luciano Spalletti. După ce Mancini a plecat în Arabia Saudită, Spalletti, care a condus Napoli la câștigarea Scudetto-ului în sezonul 2022/23, a preluat frâiele echipei naționale.

  Echipa a suferit și alte schimbări semnificative, cu veteranii Giorgio Chiellini și Leonardo Bonucci plecați, iar tânărul Giorgio Scalvini indisponibil din cauza unei accidentări grave la genunchi. Chiar și așa, așteptările sunt mari de la această echipă care își dorește să își păstreze trofeul european după finala turneului, ale cărei ponturi pariuri vor fi dezvăluite online de cei mai buni specialiști în ponturi pariuri sportive.

  Gianluca Scamacca, care a câștigat recent Europa League cu Atalanta, aduce forța ofensivă de care Italia a dus lipsă de ani de zile. La mijloc, experiența lui Jorginho și Nicolo Barella oferă stabilitate, în timp ce Alessandro Bastoni, cu un sezon excelent la Inter Milano, întărește apărarea. Între buturi, Gianluigi Donnarumma, desemnat jucătorul turneului în urmă cu trei ani, rămâne o piesă de bază.

Italia la Euro 2024: O Echipă Experimentată Sub Conducerea lui Luciano Spalletti
Gianluca Scamacca

Provocări și Perspective în Grupa "Morții"

  Italia se confruntă cu o grupă extrem de dificilă la Euro 2024. Vor înfrunta Spania, echipă cu care au avut dispute în ultimele trei turnee, câștigând de două ori, dar pierzând finala din 2012 cu un dureros 0-4. De asemenea, Croația, care vrea să ofere un rămas bun memorabil lui Luka Modric după locul trei la Cupa Mondială din 2022, va fi un adversar redutabil. Albania, deși considerată outsider, ar putea pune probleme neprevăzute, așa cum arată recentele predicții fotbal europene. În recentul meci de pregătire cu Turcia, Italia nu a reușit decât o remiză albă pe propriul teren, 0-0.

  Deși Italia nu este considerată favorită, acest lucru nu este neobișnuit pentru Azzurri. Echipa a demonstrat de multe ori că poate performa la nivel înalt în momentele cheie. Sub conducerea lui Spalletti, echipa are potențialul de a obține rezultate impresionante, mai ales că selecționerul italian caută să devină primul care câștigă trofee internaționale consecutive după Vittorio Pozzo în anii 1930.

Italia la Euro 2024: O Echipă Experimentată Sub Conducerea lui Luciano Spalletti
Luciano Spaletti

Lotul provizoriu de 30 de jucători ai Italiei pentru Euro 2024

  Portari:

Gianluigi Donnarumma (PSG), Guglielmo Vicario (Tottenham), Alex Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lazio)

  Apărători:

Francesco Acerbi (Inter Milano), Alessandro Bastoni (Inter Milano), Raoul Bellanova (Torino), Alessandro Buongiorno (Torino), Riccardo Calafiori (Bologna), Andrea Cambiaso (Juventus), Matteo Darmian (Inter Milan), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter Milan), Gianluca Mancini (Roma), Federico Gatti (Juventus), Giorgio Scalvini (Atalanta)

  Mijlocași:

Jorginho (Arsenal), Nicolo Barella (Inter Milan), Bryan Cristante (Roma), Nicolo Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Verona), Davide Frattesi (Inter Milan), Lorenzo Pellegrini (Roma), Samuele Ricci (Torino)

  Atacanți:

Federico Chiesa (Juventus), Giacomo Raspadori (Napoli), Stephan El Shaarawy (Roma), Mateo Retegui (Genoa), Mattia Zaccagni (Lazio), Riccardo Orsolini (Bologna), Gianluca Scamacca (Atalanta)

Italia la Euro 2024: O Echipă Experimentată Sub Conducerea lui Luciano Spalletti
Gianluigi Donnarumma
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri