Type to search

Stiri Euro 2024

Italia Învinge Albania cu 2-1 în Meciul de Debut la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Debut Exploziv: Albania Șochează cu Cel Mai Rapid Gol

  Italia a debutat cu dreptul în campania Euro 2024, câștigând cu 2-1 în fața Albaniei, într-un meci disputat la Dortmund. Surpriza a venit în primele secunde, când Nedim Bajrami a înscris cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, după numai 23 de secunde, într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost dezvăluite online de specialiștii în ponturi pariuri sportive.

  Federico Dimarco a greșit la o aruncare de la margine, iar Bajrami a profitat, marcând în poarta lui Gianluigi Donnarumma. Dimarco a fost singurul jucător italian care a atins mingea înainte ca Albania să înscrie, demonstrând lipsa de experiență a tinerilor jucători italieni.

  Reacția Italiei nu a întârziat, egalând scorul doar 10 minute mai târziu. Un corner executat scurt, urmat de o centrare excelentă, a fost finalizat de Alessandro Bastoni, care a corectat greșeala inițială. Această reușită rapidă a făcut din acest meci al treilea cel mai rapid meci din istoria Campionatului European în care ambele echipe au marcat în primele 11 minute, potrivit ultimelor statistici fotbal europene.

Italia Învinge Albania cu 2-1 în Meciul de Debut la Euro 2024
Bajrami a înscris cel mai rapid gol marcat la Campionatul European în poarta Italiei, deținătoarea titlului

Italia Preia Controlul: Bastoni și Barella Întorc Rezultatul

  Italia a continuat să preseze și a reușit să preia conducerea în minutul 16. Nicolo Barella, unul dintre cei mai influenți jucători ai Italiei, a marcat cu un șut de la marginea careului, după o pasă a lui Gianluca Scamacca. Performanța lui Barella nu este surprinzătoare, acesta fiind liderul paselor de gol pentru Italia în calificări și un jucător cheie în campania finalizată cu succes la Euro 2020.

  Albania, deși surprinsă de revenirea rapidă a Italiei, nu a cedat complet. Cu jumătate din echipa lor formată din jucători care evoluează în Italia, au arătat familiaritate și determinare. Totuși, Italia a dominat restul primei reprize, Davide Frattesi și Scamacca fiind aproape de a marca, dar au fost opriți de portarul Thomas Strakosha.

Italia Învinge Albania cu 2-1 în Meciul de Debut la Euro 2024
Bastoni lovește balonul cu capul și egalează

Tineretul Italiei: Un Nou Val de Talente

  Acest meci a marcat și începutul unei noi ere pentru Italia, echipa lui Luciano Spalletti fiind cea mai tânără echipă italiană la un Campionat European din 1988. Riccardo Calafiori, la doar 22 de ani, a devenit al doilea cel mai tânăr fundaș italian care joacă într-un astfel de turneu, după Paolo Maldini.

  Această nouă generație de jucători a arătat energie și entuziasm, dar și unele slăbiciuni. Absența veteranilor Giorgio Chiellini și Leonardo Bonucci a fost resimțită, dar Bastoni și Calafiori au reușit să mențină controlul asupra atacantului albanian Armando Broja, în afară de surprinzătorul gol marcat de Bajrami.

Italia Învinge Albania cu 2-1 în Meciul de Debut la Euro 2024
Barella, felicitat de coechipieri pentru înscrierea golului victoriei

Final Tensionat: Italia Rezistă Atacurilor Târzii

  În repriza a doua, ritmul a scăzut, dar Italia a continuat să domine, confirmând recentele predicții fotbal europene. Singura ocazie notabilă a fost un șut al lui Federico Chiesa, care a trecut pe lângă poartă. Albania a avut o șansă de a egala în ultimele minute prin Rey Manaj, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă. 

  Italia a reușit să mențină avantajul de un gol până la final, demonstrând că, deși tânără și lipsită de experiență, echipa poate face față provocărilor. Meciul a arătat că noua generație italiană este ambițioasă și pregătită să preia ștafeta, dar mai are încă de muncit pentru a atinge nivelul predecesorilor lor.

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri