Type to search

Stiri Euro 2024

Italia Fără Riccardo Calafiori în Optimile Euro 2024: Probleme și Perspective

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Absența lui Calafiori și Impactul asupra Apărării Italiei

  Riccardo Calafiori a devenit rapid unul dintre apărătorii de top de la Euro 2024, impresionând prin calitățile sale defensive și încrederea de a avansa cu mingea. Cu o valoare estimată la 40-50 de milioane de euro, Calafiori a atras atenția cluburilor mari, incluzând Juventus. Totuși, Italia nu va putea conta pe el în meciul crucial din optimile de finală împotriva Elveției, din cauza unei suspendări obținute după cartonașele primite în meciurile cu Albania și Croația.

  Spalletti va trebui să se bazeze pe opțiunile de rezervă de pe bancă, cum ar fi Alessandro Buongiorno de la Torino, Federico Gatti de la Juventus sau Gianluca Mancini de la Roma. Absența lui Calafiori obligă echipa să se reorganizeze defensiv, ceea ce ar putea afecta performanța generală a apărării italiene în perspectiva meciului cu Elveția, potrivit recentelor predicții fotbal europene.

Italia Fără Riccardo Calafiori în Optimile Euro 2024: Probleme și Perspective
Riccardo Calafiori

Tactici Schimbate și Performanța Echipei Italiei sub Presiune

  În premieră la Euro 2024, Spalletti a ales o defensivă cu trei oameni și a schimbat pentru prima dată primul 11 al Azzurrilor. După o performanță slabă împotriva Spaniei, era de așteptat să facă modificări, dar rezultatul a fost o performanță destul de confuză.

  Croația a început puternic, iar Italia s-a apărat cu blocuri joase în anumite momente, dar a încercat și să preseze sus pentru a recupera mingea în jumătatea adversă. Rezultatul a fost o performanță mixtă, Italia reușind să-și creeze șanse clare doar din faze fixe, exceptând o pasă promițătoare a lui Chiesa și golul târziu al lui Zaccagni.

  Spalletti a criticat jucătorii pentru că nu și-au arătat adevărata calitate și pentru că nu au câștigat suficiente dueluri. Aceste observații indică faptul că există încă mult de lucru înainte de meciul de sâmbătă, ale cărui ponturi pariuri vor fi dezvăluite online de experți ponturi pariuri. Echipa trebuie să-și îmbunătățească atât jocul defensiv, cât și pe cel ofensiv pentru a avea o șansă reală în fața Elveției.

Italia Fără Riccardo Calafiori în Optimile Euro 2024: Probleme și Perspective
Mattia Zaccagni

Gigio Donnarumma, Stâlpul Azzurrilor

  Cel mai constant jucător al Italiei până acum este, fără îndoială, Gianluigi (Gigio) Donnarumma. Fostul star de la Milan a fost decisiv în fiecare meci al Italiei la acest turneu. Salvările sale din meciul cu Albania, inclusiv intervenția crucială din ultimele minute, au ajutat echipa să obțină o victorie importantă. În meciul contra Spaniei, unde Italia nu a reușit să trimită nici măcar un șut pe poartă, Donnarumma a realizat opt parade, menținând scorul strâns și amortizând dominația spaniolilor pe teren.

  În meciul recent împotriva Croației, Donnarumma a salvat un penalty executat de Luka Modric și a intervenit decisiv în fața lui Ante Budimir, deși nu a putut evita golul înscris de Modric din respingerea penalty-ului. Aceste intervenții l-au consacrat pe Donnarumma ca fiind cel mai bun și constant jucător al Italiei la Euro 2024 și ar trebui să fie mult mai respectat în țară. Este important de menționat acest lucru, deoarece criticile vor apărea imediat ce Gigio va face prima greșeală.

Italia Fără Riccardo Calafiori în Optimile Euro 2024: Probleme și Perspective
Gigio Donnarumma
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri