Type to search

Stiri Tenis

Iga Swiatek: Regina Indiscutabilă a Turneului de la Roland Garros

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Dominația lui Swiatek pe Zgură

  Iga Swiatek și-a consolidat reputația de regină a zgurii, câștigând al treilea titlu consecutiv la Roland Garros printr-o victorie zdrobitoare cu 6-2 6-1 împotriva capului de serie numărul 12, Jasmine Paolini. Swiatek bifează a cincea victorie de Grand Slam, extinzându-și seria succeselor în Paris la 21 de meciuri consecutive, ceea ce o plasează pe locul patru în lista celor mai lungi serii de victorii la Roland Garros în era Open, după Chris Evert (29), Monica Seles (25) și Justine Henin (24), conform recentelor statistici tenis din circuitul WTA.

  Swiatek, în vârstă de 23 de ani, a ajuns la Paris în cea mai bună formă a carierei sale, după ce a câștigat titluri la Madrid și Roma. Ea și-a extins seria de victorii pe zgură din acest an la un record personal de 19 meciuri, sărbătorind al patrulea titlu de la Roland Garros în cinci ani. În finală, Swiatek a început în forță, dar după ce a ratat șansa de a face break de la 0-40 în al doilea game, a pierdut însă propriul serviciu înainte de a reveni imediat.

  Jasmine Paolini, a treia italiancă ajunsă în finala de la Roland Garros din era Open, a rezistat până în al șaselea game, moment în care Swiatek a preluat controlul, dominând schimburile de mingi de pe linia de fund și câștigând setul de deschidere în 37 de minute, într-un meci ale cărui ponturi tenis au fost disponibile pe platformele specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

Performanță Impresionantă și Final Triumfător

  Cu Paolini în stare de șoc, Swiatek a continuat să dicteze ritmul meciului, confirmând recentele predicții tenis din circuitul WTA. Specialistă pe zgură, Swiatek a desenat superb unghiurile și a dominat schimburile de mingi, câștigând 20 din ultimele 24 de puncte după ce a fost condusă cu un game.

  În setul al doilea, Swiatek a reușit să câștige de două ori pe serviciul adversarei pentru a construi un avantaj de 4-0. Paolini a reușit să câștige un game izolat la începutul setului, dar provocarea ei s-a estompat sub soarele amiezii, Swiatek câștigând 10 game-uri consecutive înainte ca Paolini să-și treacă primul game pe tabela de marcaj.

  Swiatek a cedat doar un set pe parcursul turneului, într-o confruntare epică din turul al doilea cu Naomi Osaka, fost lider WTA. În final, poloneza a încheiat finala când Paolini a trimis o minge în afara terenului, căzând în genunchi și strigând de bucurie, înainte de a se alătura echipei sale pentru o nouă rundă de serbare a victoriei.

Iga Swiatek: Regina Indiscutabilă a Turneului de la Roland Garros
Final de turneu feminin la Roland Garros 2024
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri