Type to search

Stiri Champions League

Final Dramatic în Grupa H din Liga Campionilor: Porto vs. Șahtior Donetsk

Avatar of Xpert Bet
Share

Un Duel Incendiar pentru Calificare: Porto Găzduiește Șahtior

  Miercuri seară, stadionul Estadio do Dragao va fi gazda unui meci tensionat în Grupa H a Ligii Campionilor, unde Porto, clasată pe locul doi, va întâlni Șahtior Donetsk, pe locul trei, pentru un loc în faza eliminatorie. Ambele echipe sunt la egalitate în clasament, fiecare cu nouă puncte, dar Porto are avantajul datorită victoriei din prima etapă împotriva adversarilor ucraineni.

  Porto nu a pierdut în prima fază a grupelor Ligii Campionilor în cinci din ultimele șase sezoane, iar misiunea lor pentru meciul de miercuri este clară: trebuie doar să evite înfrângerea pentru a-și asigura locul în etapa următoare. Echipa condusă de Sergio Conceicao a fost aproape să perturbe calificarea Barcelonei acum două săptămâni, dar în final a suferit o înfrângere cu 2-1.

Final Dramatic în Grupa H din Liga Campionilor: Porto vs. Șahtior Donetsk
Sergio Conceicao

Speranțe și Strategii: Două Echipe, Un Singur Loc Disponibil în Fazele Următoare

  Cu toate acestea, datorită victoriei anterioare cu 3-1 împotriva lui Șahtior, Porto are un avantaj semnificativ. Un simplu egal pe teren propriu va fi suficient pentru ca echipa lui Sergio Conceicao să ajungă în sferturile de finală ca a doua clasată după Barcelona.

  De partea cealaltă, Șahtior nu are altă opțiune decât victoria pentru a-și continua aventura în Liga Campionilor. Echipa ucraineană a menținut speranțele de calificare vii după ce a învins cu 1-0 pe Royal Antwerp în ultimul meci, grație unui gol marcat de Mykola Matvienko.

  O victorie ar garanta pentru Șahtior un loc în primele două, dar echipa este cu trei puncte în urma Barcelonei și la egalitate la toate categoriile head-to-head. Totuși, chiar dacă ar învinge în Porto și Barcelona ar pierde, Șahtior ar avea nevoie de un avantaj de șapte goluri pentru a se califica ca lideri ai grupei.

  Cu trei victorii consecutive și trei meciuri fără gol primit, Șahtior a redescoperit forma defensivă la momentul potrivit. Totuși, echipa antrenată de bosniacul Marino Pusici trebuie să învingă pentru prima dată în istorie pe FC Porto, după șapte încercări nereușite anterior.

Final Dramatic în Grupa H din Liga Campionilor: Porto vs. Șahtior Donetsk
Marino Pusic

Porto și Șahtior: Ambele Echipe au Jucători Importanți Indisponibili

  Porto a avut și ei parte de probleme, cu Ivan Jaime retras din meciul cu Casa Pia din cauza unei accidentări la picior. Alături de Jaime, Porto are mai mulți jucători accidentați, inclusiv Gabriel Veron, Ivan Marcano, Wendell și Samuel Portugal. Totuși, absența lui Veron ar putea deschide calea pentru revenirea lui Galeno în primul unsprezece.

  De asemenea, Șahtior are absențe importante, inclusiv atacanții Lassina Traore și Ivan Petryak, precum și fundașul dreapta Yukhym Konoplya. Danylo Sikan va prelua rolul principal în atac, dar trebuie să fie atent, fiind la un singur cartonaș galben distanță de o suspendare.

Formații probabile

  Porto:

Costa; Mario, Pepe, Cardoso, Sanusi; Pepe, Varela, Eustaquio, Galeno; Taremi, Evanilson

  Șahtior:

Riznyk; Gocholeishvili, Bondar, Matvienko, Azarovi; Stepanenko, Bondarenko; Zubkov, Sudakov, Newerton; Sikan

  Așadar, miza este imensă pentru ambele echipe în acest meci decisiv. Porto și Șahtior Donetsk se pregătesc pentru o confruntare care va decide soarta lor în Liga Campionilor.

Taguri

Lasa un comentariu