Type to search

Stiri Champions League

Celtic Învinge cu Dramatism în Ultimul Meci din Grupele Ligii Campionilor

Avatar of Xpert Bet
Share

Seară de Neuitat pe Parkhead: Celtic Reușește o Victorie Tardivă

  Celtic Glasgow a încheiat campania din Liga Campionilor cu o victorie memorabilă, obținută în ultimele momente ale meciului, grație golului marcat de Gustaf Lagerbielke. Aceasta a fost prima victorie a echipei în competiția europeană de elită, după o lungă așteptare de un deceniu.

  Deși șansele de a continua în competițiile europene erau deja pierdute, antrenorul Brendan Rodgers a sperat la o noapte de neuitat pe teren propriu, Parkhead. Celtic a terminat grupa E pe ultimul loc, cu patru puncte, în timp ce Feyenoord va continua în Europa League.

Celtic Învinge cu Dramatism în Ultimul Meci din Grupele Ligii Campionilor
Gustaf Lagerbielke înscrie golul victoriei cu o lovitură de cap

  Jocul a început cu Celtic având o posesie superioară, iar Callum McGregor a avut o ocazie de a deschide scorul, dar șutul său a fost respins de portarul Justin Bijlow. Kyogo Furuhashi, atacantul echipei, a avut și el o oportunitate mare, dar a fost blocat de Bijlow. Celtic a fost forțată să facă o schimbare devreme în meci, Tomoki Iwata fiind înlocuit de Paulo Bernardo după o accidentare în urma unei confruntări cu Quinten Timber.

  Feyenoord a început să preia controlul jocului, iar Santiago Gimenez a crezut că a marcat, dar golul său a fost anulat pentru offside. Joe Hart, portarul lui Celtic, a reacționat bine pentru a opri mai multe tentative ale lui Gimenez.

Celtic Învinge cu Dramatism în Ultimul Meci din Grupele Ligii Campionilor
Joe Hart

Lupta Până în Ultimul Moment: Lagerbielke Eroul Serii

  Penalty-ul acordat lui Celtic în minutul 31, după un fault asupra lui Scales, a fost transformat cu siguranță de Luis Palma. Hart a făcut apoi o paradă importantă pentru a opri egalarea rapidă a lui Feyenoord, iar McGregor a blocat un șut periculos de la Timber. Jocul a fost unul echilibrat, cu Bijlow respingând un colț al lui Palma și oprind un șut al lui O’Riley, în timp ce Geertruida de la Feyenoord a lovit bara.

  După pauză, Hart a intervenit decisiv, iar Bijlow a salvat o încercare de a marca a lui Palma. Feyenoord a continuat să preseze, dar defensiva lui Celtic a rezistat. Rodgers l-a introdus în teren pe tânărul de 17 ani, Mitchel Frame, pentru a-și face debutul, în timp ce Celtic încerca să-și păstreze avantajul. Însă Feyenoord a reușit să egaleze în minutul 83, când Yankuba Minteh a marcat după o pasă de la Gimenez.

Celtic Învinge cu Dramatism în Ultimul Meci din Grupele Ligii Campionilor
Minteh egalează Celtic pe Parkhead

  Finalul însă a aparținut însă lui Celtic, Lagerbielke marcând golul victoriei în prelungiri, la o centrare perfectă a lui O’Riley. Hart a reușit să respingă o ultimă încercare a lui Minteh, sigilând astfel o victorie prețioasă pentru Celtic în Liga Campionilor. Această victorie, deși nu schimbă parcursul echipei în competiție, oferă un final pozitiv unei campanii altfel dezamăgitoare, demonstrând spiritul de luptă și determinarea echipei scoțiene sub luminile strălucitoare ale stadionului Parkhead. 

Taguri

Lasa un comentariu