Type to search

Stiri Bundesliga

Borussia Dortmund, Blocată în Egal cu Mainz 05: O Seară de Tensiune în Bundesliga

Avatar of Xpert Bet
Share

Start în Forță, dar Final Fără Victorie pentru Dortmund

  Borussia Dortmund, una dintre echipele de top ale Bundesligii, a încheiat anul cu un rezultat neașteptat, egal 1-1 cu Mainz 05 în ultimul lor meci din campionatul german. Această remiză marchează al patrulea meci consecutiv fără victorie pentru Dortmund, ceea ce adaugă presiune semnificativă pe umerii antrenorului Edin Terzic.

  Dortmund a început meciul în forță, dominând clar jocul și creând numeroase ocazii de gol. Jamie Bynoe-Gittens a lovit bara, iar echipa a ratat o serie de șanse mari, cu Mainz apărându-se cu disperare. Eforturile gazdelor au fost răsplătite în minutul 29, când Julian Brandt a deschis scorul cu un șut din lovitură liberă, executat perfect. Marcel Sabitzer a fost aproape să dubleze avantajul Borussiei, dar șutul său s-a izbit de bara transversală. 

  Cu toate acestea, Dortmund nu a reușit să capitalizeze pe aceste momente bune de joc și a fost pedepsită cu două minute înainte de pauza meciului. Mainz a egalat printr-o lovitură de cap a lui Sepp van den Berg, acesta fiind și primul lor șut pe poartă din meci. Egalul a venit ca un șoc pentru Dortmund, care părea să controleze jocul.

Borussia Dortmund, Blocată în Egal cu Mainz 05: O Seară de Tensiune în Bundesliga
Julian Brandt a deschis scorul

Speranțe Spulberate și Dezamăgire în Pauza de Iarnă

  În ultimul minut al meciului, Gio Reyna a crezut că a adus victoria pentru Dortmund, dar golul său a fost anulat pentru offside. Acest rezultat lasă Dortmund cu doar o victorie în ultimele opt meciuri din ligă, ocupând locul al cincilea în clasament, cu 27 de puncte. 

  După meci, Terzic și-a exprimat sentimentele: „A fost o seară dezamăgitoare și intrăm în pauza de iarnă cu această dezamăgire.” Terzic a rămas însă optimist în privința viitorului său la echipă, afirmând că nu are îndoieli că va continua să antreneze Dortmund și după reluarea campionatului, pe 12 ianuarie.

  Terzic a subliniat nevoia ca echipa să arate un alt chip în a doua jumătate a sezonului, recunoscând că jocul echipei sale a arătat „cele două fețe pe care le arătăm prea des”. Meciul a reflectat o luptă continuă pentru Dortmund, care are nevoie de o schimbare semnificativă pentru a-și îmbunătăți performanțele și a reveni pe calea victoriilor în Bundesliga.

Borussia Dortmund, Blocată în Egal cu Mainz 05: O Seară de Tensiune în Bundesliga
Sepp van den Berg înscrie golul egalizator
Taguri

Lasa un comentariu