Type to search

Stiri Euro 2024

Belgia Avansează în Optimile Euro 2024 după Un Egal Fără Goluri cu Ucraina

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Meci Tensionat pentru Belgia în Grupa E

  Belgia a reușit să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024, în ciuda unui rezultat de egalitate împotriva Ucrainei pe MHPArena din Stuttgart. Toate echipele din Grupa E acumulaseră câte trei puncte după primele două meciuri, creând o situație inedită în istoria campionatelor europene masculine.

  Belgienii, sub conducerea lui Domenico Tedesco, au dominat posesia, dar au avut dificultăți în a crea ocazii clare de gol. Romelu Lukaku a continuat să nu-și găsească drumul spre gol, în timp ce portarul ucrainean Anatoliy Trubin a fost foarte puțin testat într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost vizibile pe site-urile celor mai buni experți ponturi pariuri.

  Pe de altă parte, echipa Ucrainei, antrenată de Serhiy Rebrov, a fost lipsită de eficiență în atac, fapt ce a dus la eliminarea lor prematură din competiție. Cu toate acestea, în ultimele minute ale meciului, au avut câteva ocazii periculoase, dar Koen Casteels, portarul belgian, a intervenit salvator.

Belgia Avansează în Optimile Euro 2024 după Un Egal Fără Goluri cu Ucraina
Casteels a avut câteva intervenții salvatoare

Ocazii Ratate de Ucraina pe Final de Meci

  În urma rezultatului de 1-1 dintre România și Slovacia, Belgia a terminat pe locul doi în grupă, datorită unui număr mai mic de goluri marcate. Ucraina, deși a acumulat patru puncte, a fost eliminată din cauza golaverajului inferior față de Slovacia. Belgienii au părut mulțumiți cu un egal care le asigura locul în fazele eliminatorii, în timp ce ucrainenii au intensificat atacurile în ultimele zece minute, confirmând ultimele predicții fotbal europene.

  Unul dintre cele mai dramatice momente ale meciului a fost încercarea lui Ruslan Malinovskyi din minutul 83, când aproape a înscris dintr-un corner surprinzător. Casteels a fost nevoit să facă o paradă rapidă pentru a împiedica mingea să intre în poartă. Deși Ucraina a continuat să preseze, încercările lor nu au avut succes.

Belgia Avansează în Optimile Euro 2024 după Un Egal Fără Goluri cu Ucraina
Carrasco a fost cel mai periculos atacant belgian

Performanțe Individuale și Decizii Tactice

  Belgia nu a strălucit în atac, iar absența lui Dodi Lukebakio (suspendat) a fost resimțită. Leandro Trossard, înlocuitorul său, nu a impresionat, iar Kevin De Bruyne și Jeremy Doku au arătat momente de talent, dar nu au reușit să finalizeze. Romelu Lukaku a reușit câteva șuturi, dar Trubin a fost la post. Yannick Carrasco a fost cel mai periculos, forțându-l pe portarul ucrainean să facă cea mai dificilă intervenție a sa.

  Cu toate acestea, antrenorul Tedesco a fost probabil mulțumit de eforturile defensive ale echipei sale, în special de aportul lui Johan Bakayoko, oferindu-i opțiuni tactice importante pentru meciurile eliminatorii. Belgia se pregătește acum pentru o confruntare dificilă în optimile de finală cu Franța, urmată de un posibil duel cu Portugalia în sferturi.

  Pentru Ucraina, dezamăgirea eliminării timpurii din competiție este evidentă. Cu toate acestea, echipa se va concentra acum pe campania viitoare din Nations League, unde vor întâlni Georgia, Albania și Cehia în Liga B. De asemenea, pregătirile pentru Cupa Mondială din 2026 sunt în vizorul ucrainenilor, antrenorul Serhiy Rebrov având contract până atunci și sperând să își conducă echipa spre turneul găzduit de SUA. Un lucru este clar: Ucraina trebuie să își îmbunătățească eficiența în atac pentru a avea succes pe viitor.

 

Belgia Avansează în Optimile Euro 2024 după Un Egal Fără Goluri cu Ucraina
Trubin și-a făcut datoria
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri