Type to search

Stiri Euro 2024

Atmosferă de Acasă Promisă pentru Turcia la Berlin, în Sferturile de Finală ale Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Comunitatea Turcă din Berlin Promite Susținere Masivă

  Muhammet Ali Sevilmis, un reprezentant proeminent al comunității turce din Berlin, a declarat că ambianța de pe stadionul Olympiastadion va fi ca la un meci de acasă pentru Turcia, în confruntarea din sferturile de finală ale Euro 2024 împotriva Olandei, programată sâmbătă, și ale cărei ponturi Euro 2024 sunt dezvăluite pe site-urile specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

  „Vor fi în principal turci pe stadion,” a spus Sevilmis, proprietarul unui magazin de reparații de telefoane din cartierul Kreuzberg, care a plătit 500 de euro pentru biletul la acest meci. Peste 200.000 de persoane de origine turcă locuiesc în Berlin, reprezentând 6% din populație, cu epicentrul cultural în Kreuzberg, cunoscut pentru restaurantele sale de „doner kebab.”

  Proprietarul unui snack-bar, Kemal Salis, a menționat că acest meci este un moment special, deoarece mulți turci din Berlin vor susține echipa lor de suflet. „A trecut mult timp de când nu am mai văzut echipa Turciei la un asemenea nivel. Ne-a lipsit mult această ambianță,” a adăugat el. Susținerea turcilor germani pentru echipa națională a Turciei este adesea criticată, mai ales că echipa națională a Germaniei include jucători de origine turcă precum Ilkay Gundogan, Emre Can și Deniz Undav.

Atmosferă de Acasă Promisă pentru Turcia la Berlin, în Sferturile de Finală ale Euro 2024
Ilkay Gundogan

Controverse Politice în Jurul Suspendării lui Merih Demiral

  UEFA a impus o suspendare de două meciuri pentru fotbalistul turc Merih Demiral, în urma unei celebrări controversate a golului din meciul cu Austria, interpretată ca un gest politic. Vicepreședintele Turciei, Cevdet Yilmaz, a criticat decizia UEFA, afirmând că frumusețea și emoția fotbalului nu ar trebui umbrite de decizii politice. Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a decis să participe la meciul sferturilor de finală la Berlin, după această controversă.

  Demiral a fost suspendat pentru gestul său de salut al „lupului”, făcut în timpul victoriei împotriva Austriei în optimile de finală. Erdogan a comparat gestul lui Demiral cu simbolurile naționale de pe tricourile echipelor din Germania și Franța, subliniind că este doar o manifestare a entuziasmului. Turcia va întâlni Olanda în sferturile de finală la Olympiastadion din Berlin, iar prezența masivă a suporterilor turci promite o atmosferă electrizantă, conform recentelor predicții fotbal de la Euro 2024.

Atmosferă de Acasă Promisă pentru Turcia la Berlin, în Sferturile de Finală ale Euro 2024
Merih Demiral
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri