Type to search

Stiri Diverse

Atalanta Triumfă în Finala Europa League cu Un Lookman Strălucitor

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Victorie Istorică pentru Atalanta

  Atalanta a scris istorie în fotbalul european dominând finala Europa League cu un hat-trick al lui Ademola Lookman, învingând Bayer Leverkusen după o serie de 51 de meciuri consecutive fără înfrângere pentru echipa germană. Aceasta a fost prima finală UEFA pentru Atalanta, la doar o săptămână după ce au pierdut finala Cupei Italiei în fața lui Juventus.

  Gianluca Scamacca, suspendat în acel meci, s-a întors în echipă pentru această partidă crucială, alături de Lookman și ceilalți atacanți de top, în timp ce Bayer Leverkusen, câștigători ai Bundesligii, visau la o triplă de titluri înainte de finala Cupei Germaniei, ale cărei ponturi fotbal vor fi publicate online de cei mai buni specialiști în ponturi pariuri sportive.

  Primul gol a venit rapid pentru Atalanta după ce un corner nu a fost degajat corespunzător de apărarea germană. Davide Zappacosta a centrat perfect pentru Lookman, care a finalizat impecabil din opt metri. Lookman a continuat să impresioneze cu al doilea său gol, un șut plasat în colțul din dreapta jos, după ce a trecut de Granit Xhaka cu o fentă deosebită.

Atalanta Triumfă în Finala Europa League cu Un Lookman Strălucitor
Lookman ridică primul trofeu european câștigat de Atalanta

Lookman: Primul Hat-Trick în Finala Europa League

  În ciuda eforturilor disperate ale celor de la Bayer Leverkusen, inclusiv introducerea lui Victor Boniface la pauză, Atalanta a continuat să domine. Sead Kolasinac a fost înlocuit din cauza unei accidentări, dar apărarea italiană a rezistat cu brio. Musso, portarul Atalantei, a avut intervenții cruciale, iar Lookman a completat hat-trick-ul cu un șut spectaculos în colțul din stânga sus, devenind primul jucător care marchează trei goluri într-o finală Europa League, conform ultimelor statistici fotbal din cupele europene.

  Lookman a fost încântat de performanța sa, declarând după meci că a fost „una dintre cele mai bune nopți din viața mea.” Titularizarea sa neașteptată în primul unsprezece de către antrenorul Gian Piero Gasperini s-a dovedit a fi un succes total, aducând Atalantei primul său trofeu european, împotriva unei echipe Bayer Leverkusen deținătoare a unui record de invincibilitate.

Atalanta Triumfă în Finala Europa League cu Un Lookman Strălucitor
Gasperini, un antrenor fericit
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri