Type to search

Stiri Formula 1

Andrea Kimi Antonelli: Viitoare Stea în Formula 1?

Avatar of Xpert Bet
Share

Antonelli, Potențial Succesor pentru Lewis Hamilton?

  Toto Wolff, șeful echipei Mercedes, este optimist cu privire la potențialul tânărului pilot italian, Andrea Kimi Antonelli, văzându-l ca pe o viitoare stea a Formulei 1. Antonelli, în vârstă de doar 17 ani, se pregătește să concureze în F2 cu echipa PREMA Racing în 2024, după ce a câștigat Campionatul European de Formula Regională în 2023 și face parte din programul de tineret al Mercedes.

Andrea Kimi Antonelli: Viitoare Stea în Formula 1?
Câștigător Formula Regional European

  Jurnalistul F1 Lawrence Barretto sugerează că Antonelli ar putea fi pe lista Mercedes pentru înlocuirea potențială a lui Lewis Hamilton la sfârșitul contractului acestuia în 2025. Există speculații că Antonelli ar putea urma traseul lui George Russell, petrecând câțiva ani la echipa Williams până când Lewis Hamilton se retrage.

  Performanțele impresionante ale lui Antonelli l-au propulsat direct în F2, evitând complet F3, unde va concura alături de promițătorul britanic Oliver Bearman.

Andrea Kimi Antonelli: Viitoare Stea în Formula 1?
Antonelli, o stea F1 în devenire

Wolff Arată Optimism Precaut Privind Viitorul lui Antonelli

  Totuși, Wolff exprimă un optimism precaut cu privire la progresul lui Antonelli, evitând să pună prea multă presiune pe umerii tânărului pilot. Șeful Mercedes recunoaște reușitele anterioare ale lui Antonelli în karting și „junior formulas”, dar avertizează că F2 reprezintă un pas semnificativ, iar așteptările trebuie temperate.

  „Dacă îi oferim timp și nu ne așteptăm să depășească totul în primul său sezon, cred că poate deveni un mare nume în acest sport”, a declarat Wolff. Cu noile mașini din F2 reprezentând un avantaj, Antonelli trebuie să demonstreze că este pregătit pentru un loc în Formula 1, iar accentul momentan se pune pe performanțele sale în Formula 2.

Andrea Kimi Antonelli: Viitoare Stea în Formula 1?
Toto Wolff
Taguri

Lasa un comentariu