Type to search

Stiri Euro 2024

Victorie Uimitoare a Turciei împotriva Austriei: 2-1 în Optimi la Euro 2024

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Start Exploziv și Goluri Cruciale

  Turcia a obținut o victorie impresionantă cu 2-1 împotriva Austriei în optimile de finală ale Euro 2024, grație prestației de excepție a lui Merih Demiral și a portarului Mert Gunok. Demiral, ales omul meciului, a marcat primul gol după doar 57 de secunde, stabilind un nou record pentru cel mai rapid gol într-un meci eliminatoriu la Euro.

  El a adăugat al doilea gol cu o lovitură de cap puternică în minutul 59, asigurând echipei sale un loc în sferturile de finală, unde vor înfrunta Olanda într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 vor fi dezvăluite pe site-urile specialiștilor în ponturi pariuri sportive.

  Austria a redus din diferență prin Michael Gregoritsch la mijlocul reprizei secunde și a continuat să preseze până în ultimele secunde, când Christoph Baumgartner a fost foarte aproape de a egala. Însă portarul Gunok a făcut o paradă senzaționakă, salvând un gol aproape sigur și menținând avantajul Turciei.

Victorie Uimitoare a Turciei împotriva Austriei: 2-1 în Optimi la Euro 2024
Gunok respingând incredibil lovitura de cap a lui Baumgartner din ultimele secunde ale partidei

Reacția Antrenorilor și Bucuria Suporterilor

  Antrenorul Turciei, Vincenzo Montella, a subliniat importanța acestei victorii istorice, egalând performanța turcilor din 2008, conform ultimelor statistici fotbal europene. Suporterii turci din Germania au sărbătorit în stradă, claxonând și fluturând steaguri, în timp ce echipa lor se îndreaptă cu încredere către sferturile de finală. Montella a lăudat spiritul de echipă și determinarea jucătorilor săi, evidențiind importanța fiecărui pas spre atingerea obiectivului final.

  De partea cealaltă, înfrângerea a însemnat un final cu gust amar pentru Austria în campania lor la Euro 2024. Echipa lui Ralf Rangnick a pierdut ocazia de a obține prima victorie într-un meci eliminatoriu la un turneu major din 1954. Rangnick și-a exprimat frustrarea pentru lipsa de șansă și eficiență în fața porții adverse, dar a recunoscut superioritatea Turciei în momentele cruciale ale jocului.

Victorie Uimitoare a Turciei împotriva Austriei: 2-1 în Optimi la Euro 2024
Demiral a fost desemnat „omul meciului”

Performanțele Jucătorilor și Evoluția Meciului

  Meciul a început într-un ritm frenetic, cu Turcia lăsând posesia Austriei, dar presând în terenul adversarilor și căutând să profite de contraatacuri. Absența căpitanului suspendat, Hakan Calhanoglou, nu a afectat prea mult jocul Turciei, care a reușit să își păstreze adversarii la distanță în prima repriză. Austria, deși a avut un început puternic după pauză, nu a reușit să concretizeze ocaziile, inclusiv o șansă uriașă ratată de Marko Arnautovic.

  Demiral a fost din nou decisiv în minutul 59, marcând al doilea gol al său după o lovitură de cap puternică, servită perfect de tânărul Arda Guler. Austria a continuat să preseze și a marcat un gol prin Gregoritsch, dar toate eforturile sale de egalare au fost blocate de intervențiile spectaculoase ale lui excelentului Gunok, care a păstrat avantajul Turciei până la final.

Victorie Uimitoare a Turciei împotriva Austriei: 2-1 în Optimi la Euro 2024
Arda Guler

Viitorul Echipei Austriece

  Ralf Rangnick și-a exprimat șocul și dezamăgirea după eliminarea Austriei, subliniind că echipa sa a jucat patru meciuri intense și merita să ajungă în sferturi. În ciuda eliminării, Rangnick a văzut aspecte pozitive în evoluția echipei sale și a pus accent pe importanța continuării progresului pentru calificarea la Cupa Mondială 2026.

  Cu toate că Austria a suferit o înfrângere care a infirmat recentele predicții fotbal europene, Rangnick a subliniat importanța menținerii echipei în prima urnă valorică și a evidențiat șansele bune de calificare pentru viitor. El a încheiat exprimându-și speranța că această experiență va motiva echipa să continue progresul demonstrat și să obțină rezultate mai bune în competițiile viitoare.

Victorie Uimitoare a Turciei împotriva Austriei: 2-1 în Optimi la Euro 2024
Gregoritsch înscriind pentru Austria
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri