Type to search

Stiri Euro 2024

Serbia Se Pregătește pentru Euro 2024: Ambiții și Provocări

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Serbia: Selecția Echipei și Jucătorii Cheie

  Echipa Serbiei pentru Euro 2024 a fost oficial anunțată, după ce antrenorul Dragan Stojkovic a redus echipa provizorie de 35 de jucători la 26. Cu căpitanul Dusan Tadic suplimentat de calitățile ofensive ale lui Aleksandar Mitrovic, Dusan Vlahovic și Luka Jovic, iar Sergej Milinkovic-Savic operând la mijlocul terenului, echipa Serbiei nu va fi una de neglijat.

  Sasa Lukic și Filip Kostic sunt de asemenea jucători puternici, în timp ce Dorde Petrovic a avut un sezon solid în poarta celor de la Chelsea. Cu toate acestea, apărarea este punctul slab al echipei, fără o calitate deosebită de ales. Vor fi adversari dificili, dar inevitabil vor oferi ocazii adversarilor în meciurile lor, ale căror ponturi fotbal sunt expuse online de specialiști în ponturi pariuri sportive.

  Euro 2024 va fi primul turneu european la care Serbia s-a calificat ca națiune independentă, în ciuda faptului că a participat la patru din ultimele cinci Cupe Mondiale. De fapt, Serbia nu s-a calificat pentru Euro din 2000 (ca FR Iugoslavia), când a ajuns în sferturile de finală și Savo Milosevic a terminat ca golgheter. Serbia are în minte și o răzbunare.

  După ce au ratat dureros un loc la Euro 2020, pierzând la penalty-uri în fața Scoției într-un play-off, Serbia a terminat pe locul doi în grupa de calificare pentru Euro 2024, calificându-se automat. Acolo, vor întâlni Anglia, Danemarca și Slovenia în Grupa C.

Serbia Se Pregătește pentru Euro 2024: Ambiții și Provocări
Dragan Stojkovic

Provocările Antrenorului Stojkovic și Perspectivele Echipei

  Înainte de ultima Cupă Mondială, Dragan Stojkovic era un erou național, conducând o nouă generație entuziasmantă. Doi ani mai târziu, fostul mijlocaș este sub o analiză mult mai strictă, deoarece echipa sa nu a arătat îmbunătățiri în niciun departament, conform recentelor predicții fotbal europene. La 59 de ani, Stojkovic continuă să se bazeze pe carisma sa mai mult decât pe tactici, iar scepticii încep să se întrebe dacă acest lucru este suficient.

  Aleksandar Mitrovic, odată un tânăr talentat, acum un atacant de 29 de ani plin de determinare, încântă fanii prin spiritul său de luptă și abilitatea decisivă în fața porții, ajutat de legăturile sale cu jucătorii talentați din spatele său. Cel mai prolific golgheter al Serbiei continuă să înscrie cu ușurință, deși în prima ligă din Arabia Saudită, și va fi foarte motivat să-și dovedească valoarea împotriva Angliei.

  Cu potențialul de a produce surprize, Serbia va fi un adversar dificil și va încerca să își depășească limitele într-o competiție de anvergură, având mari așteptări de la jucătorii săi de top.

Serbia Se Pregătește pentru Euro 2024: Ambiții și Provocări
Aleksandar Mitrovic

Lotul de 26 de jucători ai Serbiei pentru Euro 2024

  Portari:

Predrag Rajkovic (Mallorca), Vanja Milinkovic-Savic (Torino), Đorđe Petrovic (Chelsea)

  Apărători:

Nikola Milenkovic (Fiorentina), Strahinja Pavlovic (Red Bull Salzburg), Filip Mladenovic (Panathinaikos), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Uros Spajic (Red Star Belgrade), Srdan Babic (Spartak Moscow), Nemanja Stojic (TSC)

  Mijlocași:

Nemanja Gudelj (Sevilla), Dusan Tadic (Fenerbahce), Filip Kostic (Juventus), Sergej Milinkovic-Savic (Al Hilal), Nemanja Maksimovic (Getafe), Sasa Lukic (Fulham), Andrija Zivkovic (PAOK), Mijat Gacinovic (AEK Athens), Ivan Ilic (Torino), Srdan Mijailovic (Red Star Belgrade), Lazar Samardzic (Udinese), Veljko Birmancevic (Sparta Praga)

  Atacanți:

Aleksandar Mitrovic (Al Hilal), Luka Jovic (Milan), Dusan Vlahovic (Juventus), Petar Ratkov (Red Bull Salzburg)

Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri