Type to search

Stiri Euro 2024

Granit Xhaka Vizează Istoria la Euro 2024: Recorduri și Performanțe Remarcabile

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Rolul Cheie al lui Xhaka în Parcursul Internațional al Elveției

  Granit Xhaka, căpitanul echipei naționale a Elveției, este gata să egaleze un record al Campionatului European deținut de Cristiano Ronaldo, când Elveția se va confrunta cu Italia în optimile de finală ale Euro 2024. Cu 127 de selecții, conform recentelor statistici fotbal elvețiene, Xhaka este cel mai selecționat jucător din istoria Elveției și un pilon central sub comanda antrenorului Murat Yakin.

  Xhaka a jucat un rol esențial în calificarea Elveției în optimile de finală ale Euro 2024, fiind o prezență constantă și influentă pe teren. Mijlocașul de la Bayer Leverkusen a fost desemnat „omul meciului” în remiza 1-1 cu Germania, unde a reușit să se evidențieze într-o confruntare dificilă împotriva lui Ilkay Gundogan și Toni Kroos. Performanțele sale au fost remarcabile, dictând jocul și contribuind decisiv atât în atac, cât și în apărare.

  În meciul de deschidere al grupelor, Xhaka a fost, de asemenea, desemnat „omul meciului” în victoria cu 3-1 împotriva Ungariei, demonstrând consistență și calitate în jocul său. Prestațiile sale l-au propulsat în rândul celor mai buni jucători ai turneului, consolidându-și poziția ca lider și motor al echipei elvețiene.

Granit Xhaka Vizează Istoria la Euro 2024: Recorduri și Performanțe Remarcabile
Duel între legende la Euro 2024 - Xhaka vs. Toni Kroos

Xhaka, Aproape de a Egala Recordul lui Ronaldo

  Xhaka are șansa de a egala recordul lui Cristiano Ronaldo pentru cele mai multe premii de „omul meciului” într-un singur turneu, dacă va obține această distincție și în meciul din optimile de finală cu Italia, ale cărui ponturi Euro 2024 au fost publicate online de experți ponturi pariuri. Până acum, elvețianul a demonstrat o precizie a paselor de 87.5%, 16 pase în ultima treime și opt recuperări de balon, acoperind peste 35 km în cele trei meciuri din grupe.

  Deși a fost dezamăgit de egalarea Germaniei în minutul 92, Xhaka a rămas optimist și motivat pentru confruntarea cu Italia. „Este întotdeauna dezamăgitor când primești un gol târziu, dar în general, cred că am arătat un caracter deosebit,” a declarat Xhaka. „Această echipă este înfometată, are o mentalitate complet nouă, dorință, pasiune și vrem să demonstrăm asta din nou în optimi.”

  O victorie împotriva deținătoarei titlului, Italia, ar propulsa Elveția în al doilea sfert de finală consecutiv pe scena continentală și ar putea pregăti terenul pentru o confruntare cu Anglia, oferind un nou capitol glorios în istoria fotbalului elvețian.

Granit Xhaka Vizează Istoria la Euro 2024: Recorduri și Performanțe Remarcabile
Xhaka, trup și suflet pentru naționala Elveției
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri