Type to search

Stiri Formula 1

Formula 1: Alex Albon și Mișcările Majore din Culisele Echipei Williams

Avatar of Xpert Bet
Share

Alegerea lui Alex Albon: De Ce A Rămas la Williams

  Alex Albon, născut în Marea Britanie dar de origine thailandeză, a ales să rămână la Williams, echipă pentru care concurează din 2022. Decizia lui de a semna un contract pe termen lung cu fosta campioană de Formula 1 a fost influențată de încrederea sa în potențialul echipei. Albon a fost legat de echipe de top precum Red Bull și Mercedes, dar a considerat că Williams este echipa care i se potrivește cel mai bine.

  „A fost vorba despre a decide ce echipă mi se potrivește cel mai bine și aceasta a fost Williams,” a declarat Albon la Marele Premiu de la Emilia Romagna. „Pentru mine, a fost vorba despre a încheia contractul, a mă concentra pe construirea poveștii și pe viitorul echipei. Cred în proiect, în James Vowles și în consiliul de administrație. Cred că potențialul la Williams este mai mare decât ceea ce arătăm momentan.”

  Albon a menționat că echipa trece prin schimbări majore care vor necesita timp pentru a se reflecta pe deplin în performanțele lor pe pistă, confirmând recentele ponturi Formula 1 care circulă în lumea sporturilor cu motor.

Formula 1: Alex Albon și Mișcările Majore din Culisele Echipei Williams
Alex Albon

Viziunea lui James Vowles pentru Williams

  James Vowles, șeful echipei Williams, a subliniat că Albon și-a dedicat cei mai buni ani din carieră echipei motorizate Mercedes și că pilotul a fost pe lista de achiziții a multor echipe de Formula 1. Williams a început sezonul cu dificultăți, fără un șasiu de rezervă, iar această lipsă a fost evidentă când Albon a avut un accident în timpul antrenamentelor pentru Marele Premiu al Australiei.  

  Vowles a explicat că echipa se află în proces de consolidare a fundațiilor solide care ar trebui să fie complet funcționale până în 2026. „Este vorba despre viziunea și experiența lui James,” a spus Albon când a fost întrebat despre comentariul său referitor la „mișcările majore”. „Procedurile învechite sau chiar software-ul… când te gândești la performanța noastră actuală, încă luptând pentru puncte, multe se datorează oamenilor pe care îi avem.”

  Echipa a crescut semnificativ, având acum peste 1.000 de angajați, comparativ cu aproximativ 700 când Vowles I s-a alăturat. Williams continuă să angajeze personal, inclusiv oameni talentați de la echipe de top precum Red Bull și Ferrari. „Aceasta este o schimbare semnificativă,” a adăugat Vowles. „Elementul organizațional care produce mașina a trecut printr-o schimbare de design foarte semnificativă, cu lideri diferiți și structuri noi.”

Formula 1: Alex Albon și Mișcările Majore din Culisele Echipei Williams
James Vowles
Taguri