Type to search

Stiri Euro 2024

Euro 2024: Calificare Dramatică a Danemarcei în Optimi După Egalul cu Serbia

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Danemarca vs. Serbia: Un Meci Sărac în Ocazii și Spectacol

  Danemarca a obținut calificarea în optimile Euro 2024 de pe locul doi în Grupa C, după un egal fără goluri împotriva Serbiei. Această performanță le-a permis să depășească Slovenia, cu același număr de puncte, datorită unui raport disciplinar mai bun (numărul de cartonașe primite). Serbia, care spera să avanseze cu o victorie, a terminat pe ultimul loc în grupă, dezamăgind cu doar șase șuturi pe poartă în trei meciuri, cea mai scăzută performanță a lor ca națiune independentă într-un turneu major.

  Prima repriză a fost dominată de jocul defensiv, ambele echipe având puține ocazii clare. Primul șut a venit abia după 15 minute și 40 de secunde, când Alexander Bah a ratat o șansă bună pentru Danemarca. Serbia, cu doar un șut la poartă, a avut cea mai slabă prestație în prima jumătate a meciului, acumulând doar două șuturi pe spațiul porții adverse în toate cele trei meciuri din grupă, conform recentelor statistici fotbal europene.

Euro 2024: Calificare Dramatică a Danemarcei în Optimi După Egalul cu Serbia
Deși plin de adrenalină uneori, meciul Danemarca-Serbia a dezamăgit fanii celor două echipe

Danemarca, Mai Activă în Atac

  Deși Danemarca a avut mai multe intrări în ultima treime a terenului, serviciile către atacanți au fost slabe. Strahinja Pavlovic a fost un obstacol major pentru danezi, câștigând toate cele cinci dueluri în prima repriză. În repriza a doua, Dusan Tadic a adus o schimbare de ritm pentru Serbia, dar șutul lui Luka Jovic a fost anulat pentru ofsaid.

  Aleksandar Mitrovic a fost implicat în 23 de dueluri aeriene, al doilea cel mai mare număr într-un meci din Euro încă din 1980. Totuși, aceste eforturi nu au pus probleme majore pentru Kasper Schmeichel, portarul danez fiind rareori testat într-un meci anost, ale cărui ponturi Euro 2024 au fost expuse online de cei mai buni experți ponturi pariuri.

  Joachim Andersen și Jannik Vestergaard au fost esențiali în apărare pentru Danemarca, câștigând majoritatea duelurilor aeriene și realizând nouă degajări. Chiar și în fața unui bombardament târziu din partea Serbiei, apărarea daneză a rămas fermă, în timp ce Sergej Milinkovic-Savic a avut singurul șut pe poartă al Serbiei, fără a reuși să amenințe serios poarta adversă.

Euro 2024: Calificare Dramatică a Danemarcei în Optimi După Egalul cu Serbia

Provocările Viitoare pentru Danemarca

  Danemarca se pregătește acum să întâlnească Germania la Dortmund, în optimile de finală. Pentru a avea o șansă împotriva unei echipe germane puternice, danezii vor trebui să își îmbunătățească semnificativ jocul, mai ales în comparimentul ofensiv, așa cum arată ultimele predicții fotbal europene.

  Christian Eriksen a fost desemnat jucătorul meciului, controlând tempo-ul și direcția jocului pentru Danemarca. Cu toate acestea, echipa sa va avea nevoie de o performanță colectivă mult mai bună pentru a avansa în fazele următoare ale turneului.

Euro 2024: Calificare Dramatică a Danemarcei în Optimi După Egalul cu Serbia
Christian Eriksen a fost desemnat „omul meciului”
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri