Type to search

Stiri Formula 1

Descalificare pentru George Russell după Marele Premiu al Belgiei: Lewis Hamilton Promovat pe Prima Poziție

Avatar of Xpert Bet
Share

George Russell Pierde Victoria în Marele Premiu al Belgiei

  Pilotul echipei de Formula 1 Mercedes, George Russell, a fost descalificat și a pierdut victoria înregistrată la Marele Premiu al Belgiei după ce mașina sa a fost găsită că a avut sub greutatea minimă necesară în timpul cursei de la Spa, ale cărei ponturi pariuri au fost vizibile pe site-urile celor mai buni experți ponturi pariuri.

  După o verificare inițială care a arătat conformitatea mașinii, raportul delegatului tehnic a relevat că mașina nu a fost complet drenată de combustibil. Reverificarea greutății a arătat 796,5 kilograme, cu 1,5 kilograme sub minimul necesar, ceea ce a dus la descalificarea lui Russell.

  Reprezentanții echipei de control au confirmat corectitudinea măsurătorilor și au recunoscut că nu au existat circumstanțe atenuante, fiind o eroare evidentă a echipei Mercedes. Russell a trecut primul linia de sosire, urmat de Lewis Hamilton, într-o strategie cu o singură oprire la boxe. Decizia finală a promovat pe Hamilton pe primul loc, urmat de Oscar Piastri de la McLaren și Charles Leclerc de la Ferrari. 

Reacțiile Echipei Mercedes și Impactul Asupra Clasamentului

  Șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a recunoscut eroarea și a subliniat necesitatea de a învăța din aceasta. „Trebuie să acceptăm descalificarea și să ne asigurăm că învățăm din greșeli,” a declarat Wolff. „Să pierdem primele două locuri este frustrant și ne putem doar cere scuze lui George care a reușit o cursă puternică.”

  Lewis Hamilton, acum promovat pe prima poziție, a fost declarat un câștigător meritat de Wolff, fiind cel mai rapid pe strategia cu două opriri. Potrivit ultimelor statistici Formula 1, Hamilton a egalat acum recordul lui Ayrton Senna cu cinci victorii la Marele Premiu al Belgiei, fiind la doar o victorie distanță de recordul de șase victorii deținut de Michael Schumacher.

Descalificare pentru George Russell după Marele Premiu al Belgiei: Lewis Hamilton Promovat pe Prima Poziție
Lewis Hamilton împreună cu Toto Wolff

Impactul Asupra Campionatului și Reacțiile Piloților

  Decizia de descalificare a fost devastatoare pentru George Russell, care credea că a câștigat a doua cursă a sezonului. „Este sfâșietor… am venit cu 1,5 kg sub greutatea minimă și am fost descalificat din cursă,” a postat Russell pe Instagram. „Am lăsat totul pe pistă astăzi și sunt mândru că am trecut primul linia de sosire. Vor mai fi și alte ocazii.”

  Hamilton a obținut a doua victorie din ultimele trei curse, fiind acum singurul pilot, în afară de liderul campionatului și triplu campion mondial de la Red Bull, Max Verstappen, care a câștigat mai mult de o cursă în acest sezon. Verstappen a terminat pe locul patru, menținându-și avansul de 78 de puncte în clasamentul general. Promovarea lui Piastri pe locul doi a adus McLaren la doar 42 de puncte în spatele echipei Red Bull în clasamentul constructorilor.

  Verstappen, penalizat cu 10 locuri pe grilă pentru utilizarea unui al cincilea motor, a început cursa de pe locul 11 și nu a reușit să câștige al patrulea Mare Premiu al Belgiei consecutiv, fiind pentru prima dată din 2020 când nu a câștigat patru curse la rând.

Descalificare pentru George Russell după Marele Premiu al Belgiei: Lewis Hamilton Promovat pe Prima Poziție
Max Verstappen
Autor
Taguri