Type to search

Stiri Euro 2024

Debut Impresionant pentru Spania la Euro 2024: Victorie Categorică împotriva Croației cu 3-0

Avatar of Xpert Bet
Share
Banner Statistici Premium xpertbet

Primă Repriză Fulminantă pentru Spania

  Spania a început campania Euro 2024 cu o victorie impresionantă cu 3-0 împotriva Croației, la Berlin. Într-o grupă B considerată cea mai dificilă a competiției, spaniolii au reușit să obțină toate cele trei puncte, înainte de a întâlni campioana în exercițiu, Italia, și apoi Albania.

  Alvaro Morata a deschis scorul înainte de jumătatea primei reprize, înscriind al șaptelea său gol în Campionatele Europene, conform recentelor statistici fotbal europene, plasându-se sub Cristiano Ronaldo (14) și Michel Platini (9) în istoria competiției. Morata a fost mereu o sursă de încredere pentru înscrierea de goluri în tricoul Spaniei, având acum 36 de goluri internaționale, sub David Villa (59), Raul (44) și Fernando Torres (38).

  După pasa decisivă oferită lui Morata, Fabian Ruiz a marcat al doilea gol al Spaniei cu un șut puternic din afara careului, doar trei minute mai târziu. Dani Carvajal a făcut 3-0 înainte de pauză, finalizând o centrare excelentă a lui Lamine Yamal. Acesta a fost primul meci în care Spania a marcat trei goluri în prima repriză într-un Campionat European, lăsând Croația șocată și fără răspuns.

Debut Impresionant pentru Spania la Euro 2024: Victorie Categorică împotriva Croației cu 3-0
Morata a deschis scorul pentru spanioli

Recorduri și Performanțe Remarcabile

  Lamine Yamal a stabilit un nou record la Campionatele Europene, devenind cel mai tânăr jucător care a evoluat în competiție la doar 16 ani și 338 de zile. Acesta nu era nici măcar născut când Torres a asigurat titlul Euro 2008 pentru Spania. Assist-ul său pentru Carvajal l-a făcut cel mai tânăr jucător care oferă o pasă de gol pentru Spania, în timp ce Carvajal a devenit cel mai vârstnic marcator pentru Spania în competiție, la 32 de ani și 156 de zile. Generațiile s-au combinat perfect pentru a aduce succesul echipei într-un meci ale cărui ponturi Euro 2024 au fost publicate online de experți ponturi pariuri

  Luka Modric, cu deja 16 selecții pentru Croația când Yamal s-a născut, a devenit al patrulea cel mai vârstnic jucător din competiție la 38 de ani și 280 de zile. Deși Croația a avut mai multă experiență la mijlocul terenului, cu un total de 375 de selecții internaționale, trio-ul format din Modric, Mateo Kovacic și Marcelo Brozovic nu a avut răspuns la energia și organizarea Spaniei.

Debut Impresionant pentru Spania la Euro 2024: Victorie Categorică împotriva Croației cu 3-0
Yamal și Carvajal au conlucrat excelent la cel de-al treilea gol al Spaniei

Croația Ratează Un Penalty

  Bruno Petkovic a ratat șansa de a marca un gol de consolare, ratând un penalty salvat de Unai Simon, golul ulterior marcat din centrarea de după respingerea portarului fiind anulat din cauza unei ofsaid.

  Spania a început Cupa Mondială 2022 cu o victorie spectaculoasă, 7-0 împotriva naționalei din Costa Rica, dar a fost eliminată în optimile de finală de Maroc. Cu toate acestea, echipa antrenată de Luis de la Fuente pare acum mai matură și mai pregătită pentru a atinge succesul la Euro 2024.

  Deși Croația a avut mai multă posesie (53,4%), Spania a fost mai eficientă și a obținut o victorie clară, demonstrând că jucătorii săi sunt pregătiți pentru provocările viitoare din competiție, conform ultimelor predicții fotbal europene.

Debut Impresionant pentru Spania la Euro 2024: Victorie Categorică împotriva Croației cu 3-0
Penalty-ul Croației, executat de Bruno Petkovic, a fost apărat de portarul spaniol Unai Simon
Banner Statistici Premium xpertbet
Taguri