Type to search

Stiri Bundesliga

Bayer Leverkusen: Sezon Istoric și Performanțe de Excepție

Avatar of Xpert Bet
Share

Bayer Leverkusen – Primul Sezon Fără Înfrângere în Bundesliga

  Bayer Leverkusen a reușit o performanță istorică în Bundesliga, devenind prima echipă din istoria ligii care încheie un sezon complet fără înfrângere, după victoria cu 2-1 împotriva Augsburg în ultima etapă. Echipa antrenată de Xabi Alonso, aflată în căutarea unei triple istorice, și-a extins recordul european de invincibilitate la 51 de meciuri în toate competițiile din acest sezon.

  Cu 28 de victorii și 6 remize, Leverkusen a acumulat 90 de puncte, cu 17 mai multe decât ocupanta locului secund, VfB Stuttgart, care a învins Borussia Moenchengladbach cu 4-0, potrivit recentelor statistici fotbal din Bundesliga.

  Robert Andrich, inclus în lotul preliminar al Germaniei pentru Euro 2024, a dublat avantajul în minutul 27, după ce Victor Boniface deschisese scorul în minutul 12. Augsburg a redus din diferență prin Mert Komur după pauză, dar până la final Leverkusen a controlat meciul, ale cărui ponturi Bundesliga au fost publicate de experți ponturi pariuri. Fanii, entuziasmați de primul lor titlu în Bundesliga, speră ca acesta să fie doar primul din cele trei trofee posibile în acest sezon excepțional.

Provocarea Triplei Istorice pentru Bayer Leverkusen

  Antrenorul Xabi Alonso a declarat că, deși echipa sa are puțin timp să se bucure de acest sezon remarcabil, următoarele obiective sunt deja pe radar. Leverkusen va juca finala Europa League împotriva echipei italiene Atalanta pe 24 mai și finala Cupei Germaniei împotriva lui Kaiserslautern pe 25 mai. Alonso a subliniat importanța acestui sezon nu doar în context german, ci și european, evidențiind că echipa sa merită să fie parte din istoria fotbalului european, confirmând recentele predicții fotbal europene.

  Clubul și-a sărbătorit performanța prin adoptarea unui nou pseudonim pe rețelele sociale, „Bayer 04 Neverlusen”, un joc de cuvinte care reflectă recordul lor de invincibilitate. „Este o zi importantă pentru club. Trebuie să fim mândri de modul în care am jucat. 90 de puncte și invincibili,” a spus Alonso într-o conferință de presă. „În 20 de ani, vom privi înapoi și vom spune ‘am făcut asta’. Este o oportunitate unică,” a adăugat antrenorul.

  Bayer Leverkusen, cunoscută anterior pentru dificultățile sale în a câștiga titluri majore, a gravat acum numele său în istoria Bundesligii, realizând o performanță pe care puține echipe au reușit să o egaleze. Cu o săptămână crucială înainte, echipa și fanii sunt optimiști că acest sezon de excepție va continua cu mai multe victorii.

Bayer Leverkusen: Sezon Istoric și Performanțe de Excepție
Suporterii lui Bayer sunt în extaz
Taguri